A doua amânare pentru exact acelaşi motiv în cazul cererii de atragere a răspunderii personale pentru BADEA şi ORESTE

mircea-badea-si-oreste

Falimentul M.B.&O. PRODUCTION SRL Bucureşti (CUI: 14486262), firmă deţinută şi administrată de Mircea Radu BADEA (42 ani) şi Alexandru Oreste SCARLAT TEODORESCU (41 ani), s-a încheiat cu o „cerere de atragere a răspunderii membrilor organelor de conducere ale debitoarei, care face obiectul Dosarului nr.35283/3/2015/a1 de la Tribunalul Bucureşti.

După ce depunererea acestei cereri a fost tărăgănată de Fisc, a intrat în joc şi judecătorul sindic, care a pronunţat două amânări, sentinţa fiind aşteptată la termenul de vineri, 11 noiembrie 2016. Şi de data aceasta, judecătorul Mariana MONCEA – magistrat care anul trecut a încasat venituri salariale de 93.321 lei (medie de 7.777 lei/lună) – a preferat să nu pronunţe sentinţa şi a fixat un nou termen peste mai bine de 3 luni, pe 17 februarie 2017, cu o săptămână înainte de ziua lui Mircea BADEA.

Amânarea este ciudată pentru că are la bază exact acelaşi motiv ca şi precedenta: „Pentru citarea lichidatorului judiciar cu menţiunea de a preciza în scris dacă administratorul statutar al societăţii debitoare a predat documentele contabile ale societăţii”. Se înţelege că POP ŞI ASOCIAŢII IPURL (Maria POP) nu a catadicsit să depună această precizare în cele mai bine de două luni avute la dispoziţie (de la termenul precedent, din 2 septembrie 2016), dar de neînţeles este de ce instanţa nu a stabilit, pe lângă amânare, şi o sancţiune pentru practicianul în insolvenţă. Sau pentru cine nu a efectuat citarea, dacă nu e vina lichidatorului judiciar.

badea-oreste-amanari-w

La masa credală a firmei înfiinţate de cei doi foşti prieteni s-au înscris ANAF cu 72.395 lei şi DTIL Sector 3 – 2.047,81 lei, ceea ce înseamnă că suma pe care ar putea fi obligaţi să o achite se ridică la aproximativ 16.500 euro, dar cu siguranţă că până la o sentinţă definitivă va mai trece aproximativ un an, cea pe care o va pronunţa Tribunalul Bucureşti putând fi atacată cu apel.

Chiar dacă a scăpat de această grijă până după Sărbători, Mirea BADEA mai are de trecut un hop pe 15 noiembrie 2016. De data această fără ORESTE, dar împreună cu Radu TUDOR, Mugur CIUVICĂ şi ANTENA 3 SA, în Dosarul nr.18035/3/2016 intentat de reclamantul Mălin Augustin BOT şi care are ca obiect „acţiune în răspundere delictuală„. (sursa foto: national.ro)

CITIŢI ŞI:
Mâine, MIRCEA BADEA şi ORESTE află dacă trebuie să achite DATORIA de 16.500 euro către FISC