ABACO MAREA: Fiscul nu s-a deranjat să participe la Adunarea Creditorilor… deşi deţine peste 90% din masa credală

ABACO MAREA SRL Craiova (CUI/CIF: 33338491) a intrat în insolvenţă pe 23 iulie 2019, la propria cerere, o procedură plină de ciudăţenii, cea mai importantă informaţie omisă în raportele administratorului judiciar provizoriu ACTIV MANAGEMENT LICHIDARE RECUPERARE CREANŢE IPURL (Andreea Mihaela COLHON) fiind aceea că societatea figura la 31 decembrie 2018 cu suma de 1.019.479 lei în „casă şi conturi la bănci”… şi nu se ştie ce s-a întâmplat cu banii.

Conform tabelului preliminar al creanţelor, AJFP Dolj are de recuperat 201.618 lei de la societatea deţinută şi administrată de Mihail IUBIŞ şi Alin-Florentin IUBIŞ, sumă care reprezintă 93,66% totalul datoriilor, şi normal ar fi ca finanţiştii doljeni să facă toate eforturile pentru a recupera banii respectivi. Ţi-ai găsit!

Prima Adunare a Creditorilor a fost convocată pe 1 octombrie 2019, iar Fiscul (AJFP Dolj, mai exact) nu s-a deranjat nici să participe… şi nici să transmită votul, astfel încât procedura să avanseze. NESIMŢIRE TOTALĂ la instituţia condusă de Bogdana-Camelia OPRESCU, persoană remunerată anul trecut (conform declaraţiei de avere) cu 97.599 lei, adică o medie de 8.133 lei/lună.

Deşi a trecut mai bine de o lună de la întrunirea ratată, administratorul judiciar provizoriu nu a convocat o nouă Adunare a Creditorilor… şi nici nu are de ce să să grăbească, pentru că primeşte 1.000 lei/lună chiar dacă nu face nimic. Un onorariu (provizoriu) dubios de mare pentru o insolvenţă cu 3 creditori. Sau poate că suma include şi recompensă/stimulent pentru a nu se interesa de dispariţia „milionului din conturi”!
După cum am precizat într-un articol anterior, am sesizat DGRFP Craiova şi ANTIFRAUDĂ Târgu-Jiu cu privire la situaţia ABACO MAREA SRL – plus menţiunea că Mihail IUBIŞ şi Alin-Florentin IUBIŞ mai au la activ 3 falimente (firme deja radiate – CABALA PROD SRL, EVORA IMAS SRL şi IUBIS SRL) în urma cărora Fiscul a fost păgubit cu peste 500.000 lei… şi mă aşteptam ca AJFP Dolj „să ia atitudine”. Absenţa de la Adunarea Creditorilor mă face să cred că finanţiştii nu au de gând să-i deranjeze nici de această dată pe alde IUBIŞ.

Şi pentru ca bătaia de joc să fie completă, instanţa a stabilit următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.5106/63/2019, al debitorei ABACO MAREA SRL Craiova, pentru data de 4 februarie 2020. (sursa foto: facebook.com/aiuuubis)

CITIŢI ŞI:
ABACO MAREA: Datoriile la stat depăşesc 90% din masa credală… iar administratorul judiciar nu observă că a dispărut un milion de lei din conturi