ELITCONSTRUCT: Lichidatorul CLINCI vrea să pună datoriile acumulate de fostul patron GLIGOR în cârca „necăjitei” DRĂGHICI

Înfiinţată în 1993, societatea ELITCONSTRUCT SRL Bucureşti (CUI/CIF: 4828651) a fost deţinută până în luna septembrie 2018 de către Ioan-Nichifor GLIGOR şi, conform evidenţelor oficiale, înregistra obligaţii restante la bugetele la stat de peste 450.000 lei începând din anul 2015. Acest Ioan-Nichifor GLIGOR a îndeplinit funcţia de administrator până pe 29 august 2018.

În august şi septembrie 2018, în două etape (majorare de capital social şi cesiune părţi sociale), GLIGOR s-a debarasat de această firmă cu datorii, care a fost preluată de Constantin-Ion ZAVU şi Alexandra-Nicoleta DRĂGHICI.

Aceşti „necăjiţi” pe nume Constantin-Ion ZAVU şi Alexandra-Nicoleta DRĂGHICI (care a devenit şi unic administrator) au fost (poate mai sunt) folosiţi de o grupare specializată în tranzacţionarea firmelor cu probleme… şi spun asta pentru că, în 2017-2019, au devenit asociaţi la peste 40 de firme. Vorbim despre Gruparea FRĂŢICĂ – detalii AICI şi AICI. 

La câteva zile după finalizarea tranzacţiei, ELITCONSTRUCT SRL s-a cerut în insolvenţă (prin intermediul unui avocat), iar C.I.I. CLINCI ION-AUREL a fost numit – LA PROPUNEREA DEBITOREI – administrator judiciar (devenit ulterior lichidator). Între timp s-a ajuns la faliment, iar masa credală se ridică la 492.142,28 lei (Fiscul are de receperat 484.285 lei)… datorii care în proporţie de cel puţin 90% provin din „perioada GLIGOR”.

În documentele depuse la Dosarul nr.32203/3/2018, Ion-Aurel CLINCI – practician care foarte probabil se cunoaşte cu Gruparea FRĂŢICĂ din moment ce a fost propus să se ocupe de procedură – nu pomeneşte nimic de fostul administrator Ioan-Nichifor GLIGOR şi de faptul că acumularea datoriilor este „meritul” acestuia, ci o menţionează doar pe Alexandra-Nicoleta DRĂGHICI ca administrator al firmei, dar încearcă să o scoată nevinovată, afirmând că „nu pot fi indeplinite condiţiile cu privire la atragerea răspunderii personale patrimoniale impotriva administratorului societăţii”.

Dacă nu e în cârdăşie cu Gruparea FRĂŢICĂ, Fiscul va solicita atragerea răspunderii personale, iar acţiunea se va îndrepta exclusiv asupra „necăjitei” Alexandra-Nicoleta DRĂGHICI… dacă Administraţia Sectorului 5 a Finanţelor Publice (creditorul înscris în tabel cu 484.285 lei, adică 98,40% din masa credală) şi instanţa iau de bune informaţiile (incomplete) publicate de C.I.I. CLINCI ION-AUREL.

Am informat practicianul cu privire la această situaţie şi i-am oferit posibilitatea de a exprima un punct de vedere. L-a durat la bască! Nu e nicio problemă, am transmis informări către Fisc şi către instanţă, iar dacă va fi nevoie găsesc şi adresa Parchetului.

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.32203/3/2018, al debitoarei ELITCONSTRUCT SRL Bucureşti, este programat pe 8 noiembrie 2019. (sursa foto: usnews.com)

CITIŢI ŞI:
CONS CRATIMA STRUCTURĂ: Datoriile acumulate de foştii patroni TRIFON au fost puse în cârca unei “necăjite”. Firma a fost radiată… deşi este asociat şi administrator la 15 societăţi