Aceeaşi reţetă, altă firmă de pază – ţeapă la stat, insolvenţă, mutat afacerea pe altă societate. SUCCES GARANTAT!

nitro-security

Pe 24 iunie 2016, NITRO GUARD SECURITY SRL Bucureşti (CUI: 22887710), societate controlată – în calitate de asociat majoritar şi administrator, acum şi administrator special – de Mihai HOTĂRANU (mâine împlineşte 58 de ani), s-a cerut în insolvenţă, precizînd că „datoriile certe, lichide şi exigibile către furnizori și către instituțiile statului scadente de mai mult de 90 de zile sunt de peste 4.000.000 lei„.

Administratorul judiciar provizoriu desemnat la propunerea debitoarei, C.I.I. BALCAN LIVIU-ADRIAN, avea obligaţia de a publica tabelul preliminar al creanţelor până cel târziu pe 26 septembrie 2016, prima şedinţă a Adunării Creditorilor fiind programată pe data de 2 octombrie 2016, ora 15:00. O programare total aiurea, 2 octombrie 2016 fiind o zi de duminică.

Deşi NITRO GUARD SECURITY SRL are „o mână de creditori” (dar cu creanţe importante), Liviu-Adrian BALCAN nu a fost în stare să publice tabelul preliminar decât pe 3 octombrie 2016, adică după data când era programată întrunirea creditorilor. Fără a pomeni nimic despre această şedinţă, administratorul judiciar provizoriu (omenit cu o retribuţie iniţială de 2.000 lei) a convocat o nouă Adunare a Creditorilor pe 7 octombrie 2016, ora 16:00.

În această convocare, BALCAN precizează că „în scopul exercitării votului prin corespondenţă, creditorul trebuie să solicite formularul de vot (prin intermediul poştei electronice ) cu 5 zile înaintea desfăşurării Adunării Creditorilor„. Asata în condiţiile în care el a publicat convocarea pe 3 octombrie 2016, cu 4 zile înainte de adunare!

nitro-guard-security-5-ani-2015-w

Un alt aspect dubios al convocării este un punct de pe ordinea de zi: „numirea unui evaluator în vederea evaluării bunurilor societăţii„. La finalul anului trecut, NITRO GUARD SECURITY SRL avea active imobilizate de 12.268 leice evaluare vrea BALCAN? Ceea ce ar trebui „să evalueze” acest neglijent (sau rău intenţionat) practician în insolvenţă este ce s-a întâmplat cu 734.637 lei, suma care figura în casă şi conturi (la finalul anului trecut).

Conform tabelului preliminar al creanţelor, masa credală se ridică la 9.119.041,95 lei (peste 4 milioane lei, aşa cum a zis debitoarea!), demn de menţionat fiind faptul că C.I.I. BALCAN LIVIU-ADRIAN precizează că a fost integral admisă creanţa invocată de NEI DIVIZIA DE SECURITATE SRL, dar nu menţionează nicio sumă.

Fiscul este înscris cu o creanţă bugetară de 3,92 milioane lei, plus o alta sub condiţie, în valoare de 2.275.501 lei. Deşi are doar 1% din părţile sociale, Laura Daniela DINU (alaltăieri a împlinit 34 de ani – chiar în „duminica creditorilor”!) a împrumutat firma cu 1,7 milioane lei. De unde a avut banii? De la CONCEPT AUTO SERVICE SRL Bucureşti (CUI: 24356910) – firmă de reparaţii auto pe care o deţine „pe jumătate” şi care a înregistrat pierderi de 1.754.665 lei în ultimii doi ani!

Deşi administratorul judiciar menţionează într-un raport intenţia debitoarei de a depune un plan de reorganizare, foarte probabil nu se va întâmpla aşa. Spun asta pentru că sărbătoritul de mâine, Mihai HOTĂRANU, a înmatriculat (pe 17 august 2016) societatea NITRO SECURITY SRL (CUI: 36431667), la care este unic asociat şi administrator. Firma deja figurează ca plătitoare de taxe şi impozite aferente angajaţilor, ceea ce conduce la concluzia că activitatea va fi mutată pe „urata şi uscata” NITRO SECURITY SRL. De remarcat este faptul că HOTĂRANU a fost inspirat şi, după cum se vede în imaginea preluată de pe site-ul insolventei, a inscripţionat maşinile din dotare doar cu NITRO SECURITY (fără GUARD).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.24321/3/2016 (Tribunalul Bucureşti, judecător sindic Roxana NEDELEA) este programat pe 10 noiembrie 2016. (sursa foto: nitrosecurity.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
NITRO GUARD SECURITY SRL – tabel preliminar al creanţelor

CITIŢI ŞI:
FIRME DE PAZĂ = salarii mizerabile, taxe şi impozite neplătite, evaziune fiscală şi preţuri de dumping