Adomniţei a creditat ARCADIA Suceava cu 280.000 lei, deşi venitul anul al familiei a fost de 87.755 lei

Cristian Adomnitei-ww

Ce faci când plouă şi e frig de nu-ţi vine să dai un câine afară din casă? Îţi numeri banii şi eventual te apuci de făcut copii, spune o vorbă din popor. Dar ce faci când soarele arzător şi indicele de confort termic te împiedică să ieşi din casă? Nu ai altceva de făcut decât să numeri banii. Ai altora, că pe ai tăi i-ai numărat când ploua!

După această „logică”, m-am apucat şi eu de numărat banii unora, nu la modul fizic, ci pe baza declaraţiilor de avere. Şi, cum prin zona asta nu a plouat de multă vreme, ghinion pentru câţiva aleşi ai neamului. Şi începem ca la catalog, cu litera A. Mai exact cu ADOMNIŢEI Cristian-Mihai, fost ministru al Educaţiei (cel care se certa cu nişte elevi de clase primare pe numărul stelelor de pe steagul UE) şi aproape fost preşedinte CJ Iaşi (acum e doar suspendat şi plimbat prin instanţe).

Să luăm spre analiză declaraţia de avere din iunie 2011 şi declaraţia de avere din iulie 2012, în principal pagina 3 din cele două documente. Deşi numărul conturilor şi depozitelor bancare a rămas acelaşi (9), se remarcă un plus la lei în valoare de peste 41.000 lei şi un minus de 1.434 euro la contul curent deschis la BRD (poziţia 2). La toate poziţiile se observă modificări, dar unele sunt nesemnificative, datorate cel mai probabil acumulării de dobânzi.

Surpriza mare vine la capitolul „Plasamente, investiţii directe…”, în declaraţia din 2012 figurând ÎN PREMIERĂ un împrumut acordat în nume personal societăţii CENTRUL MEDICAL BUCOVINA SRL, în valoare de 280.000 LEI. În condiţiile în care venitul anul declarat al soţilor Adomniţei este de 87.755 lei, din care aproape jumătate se regăseşte în plusul din conturi, apare întrebarea: de unde a avut Adomniţei 280.000 lei să crediteze firma suceveană? Dar să vedem ce este cu această firmă.

Societatea CENTRUL MEDICAL BUCOVINA SRL Suceava (CUI 28948302) a fost înfiinţată în august 2011, având ca membri fondatori firma ARCADIA MEDICAL CENTER SRL Iaşi (30%) şi persoanele fizice Adrian TĂTĂRANU (10%), Dan-Gabriel IACOB (30%) şi… Cristian-Mihai ADOMNIŢEI (30%). Altfel spus, CENTRUL MEDICAL BUCOVINA SRL este o filială/sucursală ARCADIA, iar cele trei persoane care îl sprijină pe evreul Dan FITTERMAN în această afacere nu au fost alese întâmplător, ci sunt legate prin tot felul de „încuscriri” (detalii AICI).

Arcadia-Suceava-ww

Încă din 2012, societatea lui Adomniţei&Co a raportat datorii importante (3,9 milioane lei), dar şi active imobilizate de o valoare apropiată, de 3,6 milioane lei. Chiar dacă acea contribuţie a lui Adomniţei reprezintă mai puţin de 10% din valoarea activelor (sau a datoriilor), problema este de unde a avut Adomniţei suma respectivă, că din leafă se observă că nu. Desigur, se pot face speculaţii că ar fi o şpagă mascată, se pot face analogii cu apartamentul IASICON din scadalul Gheorghe Nichita, dar las asta pe seama analiştilor… sau pe seama procurorilor.

Interesant este şi faptul că acest plasament al lui Adomniţei a crescut în anul următor, în declaraţia de avere din mai 2013 ajungând la 375.230 lei, adică un plus de 95.230 lei. Aceeaşi valoare figurează şi în declaraţia de avere din iunie 2014. Declaraţia de avere din 2015 încă nu a fost publicată, poate şi pentru că preşedintele suspendat al CJ Iaşi a fost prins cu alte treburi.

Iar dacă aruncăm un ochi şi pe declaraţia de interese din iunie 2014, observăm că ARCADIA Suceava urmează traseul deja bătătorit la Iaşi, reuşind să încheie câteva contracte bănoase cu unităţi medicale de stat, toate fără licitaţie. Apropo: fondatorul Adrian TĂTĂRANU este medic la Spitalul Judeţean Suceava!

Ţinând cont de preocupările actuale ale lui Cristian Adomniţei, este greu de crezut că ne va spune prin ce minune au apărut cei 280.000 lei. Dar ar putea să facă acest gest cei din „echipa de comunicare” (despre care se spune că, deşi lucrează/au lucrat la CJ, pentru Adomniţei, au contractele de muncă la AEROPORTUL IAŞI, din motive de salarizare!). Sau, şi mai corect ar fi ca acest subiect să fie lămurit de soţia lui Adomniţei, care este… judecător. (foto: Liviu Chirica/Zoom Art, dinuzara.com)

Citiţi şi:

Elena Udrea a vândut o maşină „Porsche Cayenne Turbo”… pe care nu a avut-o niciodată