AGER AUTOSERVICE: Ţeapă de 359.399 lei trasă de firma lui Constantin Cătălin ANDREI… în principal „bani furaţi de la angajaţi”

AGER AUTOSERVICE SRL Iaşi (CUI/CIF: 15167415) – societate deţinută şi administrată de Constantin Cătălin ANDREI – a intrat direct în faliment, la propria cerere, urmare a deciziei pronunţate de judecătorul sindic Clara Roxana BARBIR în Dosarul nr.5809/99/2020.

Tabelul preliminar al creanţelor arată că noua ţeapă trasă de Constantin Cătălin ANDREI se ridică la 359.399 lei şi, aparent, singurul „beneficiar” este Fiscul. Spun „aparent” pentru că această sumă include o componentă majoritară de stopaj la sursă, adică un fel de „bani furaţi de la angajaţi” – impozite şi contribuţii reţinute, dar nevirate la stat.

Conform site-ului anaf.ro, AGER AUTOSERVICE SRL nu a plătit la bugetul asigurărilor sociale de stat suma de 118.883 lei, la care s-au adăugat accesorii de 40.471 lei. Aceşti bani reţinuţi de la salariaţi (118.883 lei) pe care şi i-a însuşit administratorul Constantin Cătălin ANDREI nu vor fi luaţi la calculul pensiilor respectivilor angajaţi. Din acest motiv, se poate spune că nu doar Fiscul a fost ţepuit de firma ieşeană.

În stilul caracteristic, lichidatorul CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU IPURL (Gheorghe HOMORANU) nu consideră că furtul banilor de la angajaţi trebuie sancţionat şi concluzionează că doar vremea şi vremurile se fac vinovate de intrarea AGER AUTOSERVICE SRL în faliment.

Pentru că este singurul creditor, iar Gheorghe HOMORANU e vestit prin a se fofila de la astfel de demersuri juridice, Fiscul va iniţia acţiunea de atragere a răspunderii personale împotriva „hoţului”… dar depinde cum formulează cererea respectivă!

AGER AUTOSERVICE SRL este a patra firmă pe care o falimentează Constantin Cătălin ANDREI, precedentele fiind A.G.E.R. SERVICE GROUP SRL (CUI/CIF: 14149135), AUTOMARK GLASS SRL (CUI/CIF: 15228792) şi GENERAL SERVICE SRL (CUI/CIF: 18963062). Aceste 3 societăţi au avut sediul social în Iaşi… şi au fost radiate după derularea procedurilor de faliment.

În cazul AUTOMARK GLASS SRL, Constantin Cătălin ANDREI a avut parte şi de o cerere de atragere a răspunderii personale, care a fost respinsă de prima instanţă… iar Fiscul ieşean nu a atacat sentinţa cu apel! „Prejudiciul patrimonial produs creditorului bugetar” s-a ridicat la 526.045 lei, conform menţiunilor din dosarul de faliment. (sursa foto: thestar.com)