Cu datorii de 2,56 milioane lei, AGETUR a „avansat” la faliment; Ministerul Turismului a sprijinit agenţia… cu o amendă de 20.000 lei! (documente ataşate)

0

AGETUR SRL (CUI/CIF: 1446215) – (fostă) agenţie de turism ORGANIZATOARE cu sediul social în Focşani şi punct de lucru în Bucureşti, controlată de Puiu Dragoş HORHOCEA – a intrat în insolvenţă pe 27 iulie 2020, la propria cerere, conform deciziei pronunţate de judecătorul sindic Florentina Timofte de la Tribunalul Vrancea în Dosarul nr.1039/91/2020.

Tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credală de „numai” 2,56 milioane lei… în condiţiile în care doar avansurile încasate de la clienţi se ridicau la 2,28 milioane lei, iar datoriile înscrise în contabilitate se ridicau (la 31 iulie 2020) la 3,9 milioane lei.

Administratorul judiciar CAPI Ţigănuş Anton&Radu Ţigănuş susţine că aceste diferenţe sunt «cauzate în principal de nedepunerea cererilor de creanţă de către clienţi-beneficiari ai serviciilor turistice, care au optat pentru recuperarea, chiar şi partiala, a sumelor de la asigurator prin poliţa de asigurare de risc de insolvenţă a debitoarei, poliţă de valoare de 380.000 euro, echivalent 1.839.542 lei».

Deşi iniţial s-a bătut monedă pe „debitoarea şi-a exprimat intenţia de reorganizare judiciară pe baza de Plan”, AGETUR SRL nici măcar nu a depus un plan de reorganizare, motiv pentru care s-a trecut la faliment prin procedura simplificată… la propunerea administratorului judiciar, care estimează ţeapa finală la minim 916.157 lei. În realitate, va fi cel puţin dublă!

După mai bine de 5 luni de la deschiderea procedurii (termenul legal este de 40 de zile) practicianul a reuşit să prezinte Raportul privind cauzel insolvenţei, document în care spune că intrarea în incapacitate de plată „se datorează în principal unui management defectuos nerezistent la stresul provocat de efectele economice şi sociale ale pandemiei de coronavirus Sars-Cov”.

AGETUR SRL este prima agenţie de turism importantă care a fost „pusă la pâmânt” de criza coronavirus şi demn de semnalat este faptul că, nu numai că nu a beneficiat de vreun sprijin din partea Guvernului (ca toate firmele din acest sector de activitate), ci… a fost amendată cu 20.000 lei de Ministerul Turismului pentru că nu şi-a mai putut onora obligaţiile faţă de clienţi! (sursa foto: dkproduction.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
AGETUR SRL – Raport privind cauzele şi împrejurarile care au dus la apariţia stării de insolvenţă

AGETUR SRL – Tabel definitiv al creanţelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.