AJFP Iaşi „a descoperit” secretul fiscal… în încercarea de a acoperi nepunerea în executare a sentinţei de atragere a răspunderii personale împotriva ţeparului Iulian Ionel ANDRIUCĂ; la o solicitare anterioară (care viza alt „infractor”)… instituţia condusă de ANCA BETEAGU a transmis informaţiile solicitate!

Societatea A.N.D CONSTRUCT SRL Iaşi (CUI/CIF: 16043318) a intrat direct în faliment (pe 17 aprilie 2019, la cererea Fiscului), iar tabelul definitiv al creanţelor menţionează o masă credală de 49.804 lei şi un singur creditor – AJFP Iaşi.

Împotriva administratorului Iulian Ionel ANDRIUCĂ a fost formulată acţiune de atragere a răspunderii personale, iar cererea a fost admisă de Tribunalul Iaşi – Dosar nr.5196/99/2018/a1. Sentinţa a rămas definitivă prin respingerea apelului de către Curtea de Apel Iaşi la data de 20 octombrie 2020.

Am solicitat AJFP Iaşi (unicul creditor şi titularul cererii de atragere a răspunderii) să-mi comunice „care este stadiul punerii în executare a sentinţei din Dosarul nr.5196/99/2018/a1″.

Am prmit şi răspuns. În bătaie de joc, dar… măcar s-a deranjat cineva să răspundă. Iată ce spune AJFP Iaşi, prin „vocea” (semnătura) doamnei Anca BETEAGU, Şef Administraţie:

Informaţiile obţinute sau măsurile dispuse ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu, ale personalului din cadrul organului fiscal, intră sub incidenţa secretului fiscal

În afară de faptul că nu cred că punerea în executare a unei sentinţe definitive poate/trebuie să intre sub incidenţa secretului fiscal… ar mai fi o problemă: o solicitare similară am transmis şi în iulie 2021, cu referire la punerea în aplicare/executare a deciziei din Dosarul nr.7144/99/2016/a1*. Şi atunci nu a mai fost secret fiscal, iar răspunsul transmis tot sub semnătura doamnei Anca BETEAGU prezenta toate măsurile iniţiate de AJFP Iaşi pentru recuperarea prejudiciului – detalii AICI.

Ţinând cont şi de experienţele de la alte unităţi AJFP (tot legat de punerea în aplicare a sentinţelor de atragere a răspunderii personale), nu am decât această explicaţie: secretul fiscal este invocat atunci când Fiscul nu a făcut nimic pentru recuperarea prejudiciului.

CITIŢI ŞI:
A.N.D. CONCEPT EUROCONSTRUCT a intrat în insolvenţă… după ce a încheiat 2020 cu lichidităţi de 3,6 milioane lei; patronul Iulian Ionel ANDRIUCĂ are o sentinţă de atragere a răspunderii personale… iar anul acesta a înfiinţat CONCEPT HABITAT URBAN; am sesizat administratorul judiciar şi Fiscul