Al doilea faliment VASFER şi a doua cerere de atragere a răspunderii personale pentru Andreea Vasilica ŞOREA-GABĂRĂ; afacerea continuă pe VASFER CONSTRUCT MONUMENT, firmă deţinută (şi în acte) de Vasile FERARU… invidid care se laudă cu falimentele FERVAS şi o sentinţă de atragere a răspunderii

 

Societatea VASFER MONUMENT SRL Iaşi (CUI/CIF: 34281776) a fost înfiinţată în martie 2015 de către Andreea Vasilica GABĂRĂ (foto; devenită ulterior ŞOREA-GABĂRĂ), dar îl are „în spate” pe Vasile FERARU (de aici şi numele; foto)… care la vremea respectivă îngropase deja trei firme (două prin faliment) – FERVAS SRL (CUI/CIF: 13953793), FERVAS CONSTRUCT MONUMENT SRL (CUI/CIF: 27939900) şi FERVAS MONUMENT SRL (CUI/CIF: 19181374) – şi era „beneficiarul” unei sentinţe de atragere a răspunderii personale.

În decembrie 2017, patroana din acte decide dizolvarea, lichidarea şi radierea societăţii… dar se ajunge la procedura de faliment din cauza datoriilor la stat – 52.879 lei, conform tabelului definitiv.

Deşi lichidatorul judiciar CII NECHIFOR EDUARD-EMANUEL a apreciat că „insolvenţa debitoarei se datorează unor cauze obiective şi majoritatea externe societăţii, fără a implica culpa unei/unor persoane concrete din conducerea societăţii”… a formulat cerere de atragere a răspunderii personale împotriva fostului administrator Andreea Vasilica ŞOREA-GABĂRĂ.

Probabil practicanul a iniţiat acest demers pentru a nu da ocazia Fiscului să depună cererea de atragere a răspunderii personale… şi a formulat acţiunea în aşa fel încât să fie respinsă (ceea ce s-a întâmplat).

În aprilie 2018, Andreea Vasilica ŞOREA-GABĂRĂ înfiinţează VASFER GRANIT SRL (CUI/CIF: 39157583), firmă în care apare şi Ana MAIDOVICI (5% din capitalul social, fără atribuţii de administrator). După reţeta clasică, asociatele au decis (în aprilie 2021) dizolvarea, lichidarea şi radierea… dar s-a ajuns din nou la procedura simplificată de faliment.

De data aceasta, datoriile la stat sunt de 111.596 lei, la care se adaugă 2.465 lei către Primăria Iaşi (DGEFPL). Şi de acest faliment s-a ocupat practicianul CII NECHIFOR EDUARD-EMANUEL (procedura a fost închisă recent), numai că nu a fost destul de rapid şi AJFP Iaşi a formulat cerere de atragere a răspunderii personale împotriva fostului administrator Andreea Vasilica ŞOREA-GABĂRĂ. Dosarul asociat nr.5645/99/2021/a1 are programat termen de judecată (al doilea) pe 25 mai 2022.

Desigur, afacerea – cu monumente funerare – nu a fost închisă. În martie 2021, adică înainte de dizolvarea VASFER GRANIT SRL, a fost înfiinţată VASFER CONSTRUCT MONUMENT SRL (CUI/CIF: 44009427), societate care îl are ca unic asociat şi administrator chiar pe Vasile FERARU. Tot atunci a fost înmatriculată şi GRANIT MAIDO SRL (CUI/CIF: 44009435), la care patroană este Ana MAIDOVICI. (sursa foto/colaj: facebook.com/andreea.gabara + facebook.com/feraru.vasile)