În octombrie 2013, Elena STRÂMBEANU şi Alexandru-Eugen STRÂMBEANU au înfiinţat ALEXANDER BAKE SHOP SRL Bucureşti (CUI/CIF: 32413609), firmă care oficial trebuia să se ocupe de „fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie”… iar în mediul online se prezenta drept „Patiserie cu tradiţie din 1997”.
La finalul anului 2019, ALEXANDER BAKE SHOP SRL figura cu datorii la stat de 100.490 lei (componentă majoritară de stopaj la sursă)… în condiţiile în care bilanţul public prezenta disponibilităţi băneşti de 299.736 lei.
Firma celor doi STRÂMBEANU (probabil mamă şi fiu) nu a mai raportat activitate pentru 2020 şi 2021, astfel că la finalul anului trecut avea tot 299.736 lei în casă şi conturi la bănci… în timp ce Fiscul a mai actualizat/indexat datoriile (accesoriile), astfel că totalul restanţelor a ajuns la 120.757 lei (la 30 septembrie 2022).
Probabil în speranţa că vor îngropa această „chestie urât mirositoare”, alde STRÂMBEANU au solicitat şi au obţinut deschiderea procedurii simplificate de faliment, conform deciziei Tribunalului Bucureşti din 4 octombrie 2022 – Dosarul nr.24725/3/2022.
Deşi a trecut o lună de atunci, lichidatorul judiciar provizoriu CII GORGOI STELIAN (din Ştefăneşti, judeţul Argeş!) nu a publicat notificarea, iar firma figurează la Registrul Comerţului ca fiind în funcţiune. Acest aşa-zis specialist în insolvenţe Stelian GORGOI se ocupă şi de falimentul COLTS FARM & FOOD SRL (CUI/CIF: 26430141), o altă „realizare marca STRÂMBEANU” (tot cu datorii la stat şi lichidităţi în evidenţele contabile).
Procedura a fost deschisă pe 29 septembrie 2022 (Dosarul nr. 24744/3/2022), termenul de înscriere la masa credală este 11 noiembrie 2022… şi GORGOI nu a publicat notificarea sau alte comunicări legate de acest faliment. (sursa foto: facebook.com/stelian.gorgoi)