ALMADA NEW CONCEPT: Societatea lui Daniel GABURĂ nu a declarat şi nu a plătit TVA pentru vânzări de 4,11 milioane lei, iar vinovată a fost găsită contabila Cornelia STAN… care a lucrat „la negru” vreo 5 luni! Afacerea quick-shop.ro a fost mutată pe FLY STORE, firmă deţinută de Alina-Elena GABURĂ (document ataşat)

Înfiinţată în martie 2014 (ca SRL-D), societatea ALMADA NEW CONCEPT SRL Bucureşti (CUI/CIF: 32907980) s-a ocupat de „comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”, în principal prin magazinul online quick-shop.ro.

Firma deţinută şi administrată de Daniel GABURĂ (foto) a intrat în insolvenţă pe data de 21 iulie 2022, pe baza afirmaţiei că nu dispune de fonduri băneşti „pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile în cuantum de 328.242,2 lei şi nu are potenţial de revenire” – Dosar nr. 5594/3/2022/*. La masa credală s-au înscris doar Fiscul – 398.540 lei şi DGITL Sector 3 – 65,28 lei.

Cu mare întârziere, posibil şi ca urmare a articolelor SUPERVIZOR.ro, administratorul judiciar BELCIU INSOLVENCY SPRL s-a îndurat să publice Raportul privind cauzele insolvenţei, iar în acest document susţine că toate „nenorocirile şi furăciunile” sunt opera unei individe pe nume Cornelia STAN, care a deţinut funcţia de contabil şef (director financiar) şi, ulterior, de contabil… după ce vreo 5 luni a lucrat „la negru” (tot pentru ALMADA NEW CONCEPT SRL).

Printre altele, Raportul susţine că debitoarea (contabila, de fapt!) «nu a calculat, nu a declarant şi nu a plătit la bugetul de stat TVA aferent livrăritor de bunuri în sumă totală de 4.108.593 lei, calculată ca şi diferenţă între valoarea totală a vânzărilor de 4.550. 580 lei şi valoarea vânzărilor scutite de TVA în sumă totală de 441.793 lei».

Demn de semnalat este faptul că BELCIU INSOLVENCY SPRL menţionează că au fost scose din firmă sume de bani ce totalizează peste jumătate de milion de lei, iar aceste operaţiuni au reîncadrate ulterior ca plăți dividende… dar nu precizează dacă banii au fost sustraşi de Cornelia STAN sau au ajuns la asociatul unic Daniel GABURĂ.

În Raportul privind cauzele insolvenţei se mai spune că «societatea debitoare a formulat plângere penală – depusă la PARCHETUL JUDECĂTORIEI SECTORULUI 3 BUCUREŞTI – împotriva d-nei contabil şef STAN CORNELIA, pentru infracţiunile de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu, abuz de încredere şi pentru infracţiuni la legea contabilităţii şi a societăţilor comerciale».

Administratorul judiciar minimalizează vina administratorului Daniel GABURĂ, nu spune ce s-a întâmplat cu lichidităţile de 862.798 lei din bilanţul pe 2021 (bani suficienţi pentru plata sumele stabilite de controlul Fiscului) şi tergiversează trecerea la faliment… în condiţiile în care debitoarea nu şi-a declarat intenţia de reorganizare judiciară, iar afacerea a fost mutată pe o altă firmă.

Mai exact, administrarea magazinului online quick-shop.ro a fost trasferată către FLY STORE SRL Bucureşti (CUI/CIF: 34116841), societate deţinută şi administrată de Alina-Elena GABURĂ (foto) şi care nu a raportat activitate pentru anii 2017-2020, dar a „început să mişte” în a doua parte a anului trecut… deşi nu figurează pe site-ul Finanţelor că ar avea angajaţi!

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.5594/3/2022/*, al debitoarei ALMADA NEW CONCEPT SRL, este programat pe 10 noiembrie 2022. (sursa foto: facebook.com/gabura.daniel)

DOCUMENT ATAȘAT:
ALMADA NEW CONCEPT SRL – Raport privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă