AM AVUT DREPTATE! Cesiunea acţiunilor AQUA PARK încheiată între MOLDOCOR-ul lui MIHAI BĂTRÂNU şi firma primăriei lui ION ROTARU a fost ILEGALĂ

Pe 7 martie 2017, am publicat articolul „Contract fraudulos cu acţiuni AQUA PARK; o altă cesiune dubioasă îi are ca protagonişti pe primarul ION ROTARU şi omul de afaceri MIHAI BĂTRÂNU„, în care spuneam că SERV COM ALBUN SRL Viişoara (CUI: 24796600), firmă deţinută integral de Comuna ALEXANDRU CEL BUN (de primărie, cum ar veni), a cesionat/vândut 4.908 acţiuni ale societăţii AQUA PARK BLUE EDEN SA Vădurele (CUI: 26803054) reprezentând 7,14% din capitalul social, cesionar/cumpărător fiind MOLDOCOR SA Piatra Neamţ (CUI: 2046250), companie controlată de Mihai BĂTRÂNU (61 de ani).

Din documentele publicate în Monitorul Oficial al României sau de Primăria Alexandru cel Bun, condusă de Ion ROTARU (65 de ani) – fost primar al municipiului Piatra Neamţ timp de două mandate (2000-2008), înaintea lui Pinalti -, nu reieşea când şi la ce preţ a fost efectuată cesiunea şi atrăgeam atenţia în articol asupra unor aspecte dubioase ale tranzacţiei:

  • Era necesară o aprobare a Consiliului Local Alexandru cel Bun, unicul asociat, pentru vânzarea acţiunilor la AQUA PARK BLUE EDEN SA? Dacă da, a existat o astfel de hotărâre?
  • La ce preţ au fost vândute acţiunile şi cum a fost stabilit acesta? Nu era nevoie de o evaluare a unui expert?
  • S-a organizat o licitaţie pentru vânzarea acţiunilor sau a fost o înţelegere „amiabilă” între Mihai BĂTRÂNU şi Ion ROTARU?

SĂ VEZI ŞI SĂ NU CREZI! Administratorul judiciar al SERV COM ALBUN SRL (firma intrase în insolvenţă pe 15 decembrie 2016, la cererea BRD-GSG, care a invocat o creanţă de 228.500 lei), practicianul INSOLVEUROPE SPRL (Petruţ MANOLACHE) s-a autosesizat şi a atras atenţia părţilor că au comis o ilegalitate. Imi imaginez că fost cam aşa: s-a întâlnit MANOLACHE cu ROTARU şi cu BĂTRÂNU şi le-a spus – băieţi, aţi făcut o furăciune; puneţi lucrurile înapoi, aşa cum au fost, şi eu nu zic nimic”.

Chiar dacă metoda nu este tocmai ortodoxă – în mod normal, administratorul judiciar ar fi trebuit să atace cesiunea în instanţă, eventual să sesizeze vreun Parchet -, rezultatul a fost unul pozitiv… şi foarte rapid: MOLDOCOR SA a luat decizia de a restitui cele 4.908 acţiuni după numai o lună de la apariţia articolului! Faptul că a percutat foarte rapid la solicitarea administratorului judiciar, fără nicio împotrivire, dovedeşte clar că Mihai BĂTRÂNU a dorit să îngroape cât mai repede această golănie, probabil în primul rând pentru a-l proteja pe Ion ROTARU – „bubele” cesiunii sunt la cedent/vânzător, nu la cesionar/cumpărător.

Iată ce spune INSOLVEUROPE SPRL în cel mai recent raport de activitate, publicat pe 4 septembrie 2017:

Având în vedere demersurile efectuate de către administratorul judiciar în ce priveşte cele 4.908 acţiuni cesionate de către SC SERV COM ALBUN SRL în mod ilegal către SC MOLDOCOR SA, aceştia s-au conformat şi astfel prin Hotărârea AGA a SC MOLDOCOR SA nr.50/08.04.2017 s-a aprobat restituirea către SC SERV COM ALBUN SRL a acţiunilor deţinute la SC AQUA PARK BLUE EDEN SA

Hotărârea AGA menţionată de Petruţ MANOLACHE spune aşa:

Se aprobă restituirea de către SC MOLDOCOR SA. a unui număr de 4.908 acţiuni cu o valoare nominală de 100 lei, către SC SERV COM ALBUN SRL, acţiuni ce au fost preluate prin cesiune. În urma restituirii celor 4.908 acţiuni, SERV COM ALBUN SRL redevine acţionar persoana juridică la SC AQUA PARK BLUE EDEN SA, J27/238/2010, CIF RO 26803054″. Ar fi fost frumos să spună şi în acest document „preluate prin cesiune ILEGALĂ”!

Ciudat este faptul că nu se pomeneşte nicio sumă de bani şi, totuşi, e greu de crezut că cesiunea s-a făcut cu titlu gratuit. Dacă nu s-a făcut cu titlu gratuit, ar trebui ca SERV COM ALBUN SRL să înapoieze banii primiţi la momentul efectuării tranzacţiei. Dar probabil asta este ultima grijă pentru cei implicaţi – Ion ROTARU şi Mihai BĂTRÂNU ar spune „Săru’ mâna” şi ar dona şi nişte bani la biserici numai să nu se mai dezgroape această tranzacţie! (Surse foto: bunadimineataiasi.ro, realitateamedia.ro)

CITIŢI ŞI:
Contract fraudulos cu acţiuni AQUA PARK; o altă cesiune dubioasă îi are ca protagonişti pe primarul ION ROTARU şi omul de afaceri MIHAI BĂTRÂNU