Am reuşit! ANTIBIOTICE a postat pe site-ul companiei declaraţiile de avere ale membrilor CA din ultimii 5 ani

Pe 21 noiembrie 2019, am transmis o petiţie către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) prin care am reclamat faptul că societatea cu capital majoritar de stat ANTIBIOTICE SA Iaşi (CUI/CF: 1973096) nu a publicat niciodată declaraţiile de avere şi de interese ale membrilor Consiliului de Administraţie pe site-ul propriu (antibiotice.ro)… în condiţiile în care legea spune foarte clar:

declaraţiile de avere şi de interese vor fi publicate pe site-ul instituţiei angajatoare (sau la avizierul acesteia, în lipsa unei pagini web), precum şi pe portalul declaraţiilor de avere şi de interese ce funcţionează pe site-ul ANI (integritate.eu)

În sesizarea respectivă, am mai semnalat faptul că nici site-ul integritate.eu nu prezenta (la data respectivă) declaraţiile din 2019 ale membrilor CA de la ANTIBIOTICE SA şi am solicitat Agenţiei să oblige societatea ANTIBIOTICE SA „să posteze pe site-ul propriu declaraţiile de avere ale membrilor CA din ultimii 5 ani„.

După ce, în ianuarie 2020, am reamintit conducerii ANI că am transmis petiţia ca să primesc un răspuns şi să se remedieze deficienţele, nu ca să mă aflu în treabă… au apărut declaraţiile de avere şi interese. Întâi pe integritate.eu, acum şi pe antibiotice.roAICIŞi exact cum am solicitat – pe ultimii 5ani!

Asta arată că reclamaţia a fost întemeiată şi îmi dă curaj să transmit petiţii şi pentru alte instituţii/societăţi care „uită” să prezinte declaraţiile de avere şi de interese ale persoaneleor care au obligaţia de a depune astfel de documente. (sursa foto: antibiotice.ro)

CITIŢI ŞI:
ANTIBIOTICE: Cât câştigă directorul general IOAN NANI; anul trecut „a pus la bancă” un milion de lei