Am sesizat ANTIFRAUDA cu privire la firmele puse în cârca necăjitului DEMIAN; Cine ar trebui să-şi facă griji? Familia DUMITRACHE, de exemplu… care „a vândut” 9 firme, iar acum jonglează cu milioanele

Vânzarea/cesionarea firmelor cu datorii sau probleme de natură juridică este o activitate încă prezentă în mediul de afaceri din ţara noastră şi asta din două motive: 1.Instituţiile, în special Fiscul, nu-şi fac treaba; 2.Persoanele care se ocupă cu astfel de tranzacţii (avocaţi şi jurişti, în principal) îşi mint clienţii, spunându-le că după ce transferă firmele nu îi mai întreabă nimeni de sănătate.

Probabil aşa s-a gândit şi Adrian-Cornel CIFOR, care s-a debarasat de societatea ESTRADA SRL (CUI/CIF: 18127652) şi a mutat afacerea pe EURO FLY DISTRIBUTION SRL (CUI/CIF: 32880540), iar acum are plângere penală şi cerere de atragere a răspunderii personale/patrimoniale – detalii AICI.

Cel care a preluat firma ÎN ACTE se numeşte Ioan Dan DEMIAN, locuieşte într-un sat din Bihor, iar conform lichidatorului judiciar care se ocupă de falimentul ESTRADA SRL, „este o persoană simplă, muncitor cu ziua, existând posibilitatea ca cesiunea să fie ori rezultatul unui fals în înscrisuri sub semnătură privată, ori cesionarul să nu fi avut cunoştinţă despre conţinutul documentelor pe care le semnează”.

Şi pentru că „traficanţii de firme” trebuie să aibă puţin de lucru şi cheltuieli cât mai mici, pe numele unor necăjiţi ca DEMIAN sunt trecute zeci… sau chiar sute de firme.

Lista „patronului” DEMIAN

În cazul lui Ioan Dan DEMIAN, vorbim de 16 firme care îl au ca asociat, iar la 10 dintre acestea este şi administrator (a mai fost la două, dar au intrat în faliment). Şi aşa arată lista completă:

 • ASTRA CONFECTII SRL Ploieşti (CUI/CIF: 39390065)
 • CAMD TRANS INC SRL Bucureşti (CUI/CIF: 41498124)
 • ESTRADA SRL Cluj-Napoca (CUI/CIF: 18127652) – faliment, mutată din Bistrtiţa-Năsăud
 • H.Q. MOBILE SRL Bucureşti (CUI/CIF: 35191124)
 • HIGH QUALITY MOBILE ACCESORIES SRL Bucureşti (CUI/CIF: 38747152)
 • KUBERA NATURAL SRL Bucureşti (CUI/CIF: 31491633) – întrerupere temporară de activitate
 • LID COMPANY CONCEPT SRL Bucureşti (CUI/CIF: 26051539)
 • PRIME DIRECT CONSULTING SRL Cluj-Napoca (CUI/CIF: 17813393) – faliment, mutată din Călăraşi
 • SMART DISTRIBUTION & SERVICES SRL Bucureşti (CUI/CIF: 37477875)
 • SMART GSM ACCESORIES SRL Bucureşti (CUI/CIF: 35703984)
 • SMART IMO FINANCE COMPANY SRL Bucureşti (CUI/CIF: 34067722) – întrerupere temporară de activitate
 • STAR ELECTRICAL & IT SYSTEMS SRL Bucureşti (CUI/CIF: 30933443)
 • STAR IT & INSTALATII SRL Bucureşti (CUI/CIF: 30932561)
 • TRUST UNION WORK SRL Constanţa (CUI/CIF: 43237265)
 • UNIQUE RESTAURANTS SRL Cluj-Napoca (CUI/CIF: 33848369)
 • WHITE QUARTZ SRL Bucureşti (CUI/CIF: 41423814)

Familia DUMITRACHE a vândut 9 firme… şi acum jonglează cu milioanele

Peste jumătate din aceste firme au aparţinut membrilor ai familiei DUMITRACHE (din Bucureşti) şi culmea este că multe au fost declarate inactive de către Fisc încă din 2016… şi au fost vândute lui DEMIAN după câţiva ani.

Desigur, familia DUMITRACHE nu a renunţat la afaceri, ci le-a mutat pe alte firme… iar acum se laudă cu profit net de peste un milion de lei şi „Cod NATO” (doar pe una dintre companii).

Sunt curios să aflu cât au plătit alde DUMITRACHE „traficantului de firme” şi dacă vor primi banii înapoi… după ce ANTIFRAUDA/Fiscul îi va lua la întrebări!

„Trio fabulos” în Capitala Ardealului

Din lista lui DEMIAN se mai remarcă trei firme… care au sediul social în Cluj-Napoca. Despre ESTRADA SRL v-am povestit, PRIME DIRECT CONSULTING SRL este o golănie la fel de mare (sau chiar mai mare), am informat lichidatorul, iar UNIQUE RESTAURANTS SRL este o ţeapă (trasă Fiscului) de peste 670.000 lei, cu o componentă importantă de stopaj la sursă.

Interesant este şi faptul că ESTRADA SRL şi PRIME DIRECT CONSULTING SRL au avut acelaşi sediul social în Cluj (a expirat între timp), în baza unor «contracte de asistenţă juridică»! Hai că poate găsim şi „traficantul”… sau „traficanţii”!

Şi pentru că nu ar fi corect ca Mircea TOADER sau Shdi-Bogdan JAZIEH (cetăţean român, chiar clujean) să beneficieze de câte o simplă menţiune în acest text şi nu de un articol întreg, despre PRIME DIRECT CONSULTING SRL şi UNIQUE RESTAURANTS SRL voi scrie pe larg zilele viitoare, poate între timp reacţionează şi instituţiile statului! (sursa foto: constantadeazi.ro)

CITIŢI ŞI:
La puşcărie cu ţeparul CIFOR! Plângere penală şi cerere de atragere a răspunderii împotriva năsăudeanului… urmare (şi) a intervenţiilor SUPERVIZOR.ro; societatea cu probleme ESTRADA (cu stocuri de 7 milioane lei!) a fost „cumpărată” de un muncitor cu ziua dintr-un sat bihorean