AMN MOLDOVA se confruntă cu o ciudată cerere de insolvenţă

AMN MOLDOVA SRL Scobinţi (CUI/CIF: 25168515) este o firmă puţin spre deloc mediatizată la nivelul judeţului Iaşi… deşi în 2017 şi 2018 a raportat afaceri de peste 10 milioane lei şi profituri nete anuale de aproximativ 80.000 euro. Pe site-ul propriu se prezintă ca „importator şi distribuitor la nivel naţional pentru producători de renume mondial de sigilanţi, distanţieri de aluminiu, adezivi, spumă poliuretanică şi utilaje pentru fabricarea geamului termoizolant”.

Deţinută şi administrată de Nicolae SIMIONESCU, societatea ieşeană a avut parte de o surpriză (mare şi nedorită) la finalul anului trecut: i s-a cerut insolvenţa, solicitarea de aplicare a Legii 85/2014 fiind depusă de TERMO SEIF SRL Cluj-Napoca (CUI/CIF: 30156002), prin lichidator PRESTIGIU SPRL, agentul economic menţionat fiind în faliment.
Cererea presupusei creditoare TERMO SEIF SRL este ciudată pentru că lichidatorul judiciar nu menţionează în rapoartele de activitate din 2019 nicio creanţă împotriva AMN MOLDOVA SRL. În schimb, numele firmei din Scobinţi apare în „Sentinţa de atragere a răspunderii patrimoniale a organelor de conducere ale debitorului TERMO SEIF SRL” şi se înţelege din această decizie că a existat un contract de vânzare-cumpărare între cele două părţi. Şi cam atât!

Dincolo de aceste neclarităţi/ciudăţenii, cert este că împotriva AMN MOLDOVA SRL a fost deschis Dosarul de insolvenţă nr.7961/99/2019, pentru care Tribunalul Iaşi încă nu a stabilit primul termen de judecată. (sursa foto: facebook.com/ScAmnMoldovaSrl)