REBECONS PROJECT a intrat direct în faliment; numele debitoarei este greşit atât pe portalul instanţelor, cât şi în sentinţa Tribunalului Bihor; patronul Mihai Marius SAS a mutat afacerea pe o firmă înfiinţată în iunie 2019 (document ataşat)

REBECONS PROJECT SRL Oradea (CUI/CIF: 10704860) a intrat direct în faliment (procedura simplificată), la propria cerere, şi foarte ciudat este faptul că numele debitoarei este menţionat greşit atât pe portalul instanţelor, cât şi în sentinţa pronunţată de judecătorul sindic Cristian MONENCI de la Tribunalul BIHOR. Iar în această decizie a instanţei, redactată de grefierul Doina MARTA, numele este menţionat eronat (REBECONS PROIECT SRL) de 6 ori… şi niciodată corect.

Chiar dacă aparent nu este mare eroare (o literă schimbată), efectele pot fi importante: firma nu apare în căutări (după denumirea corectă) şi nici în monitorizările efectuate de diverse site-uri. În aceste condiţii, nu m-ar mira ca numele să fi fost pocit (intenţionat) în cererea debitoarei… şi din acest motiv apare greşit în sentinţă!

În cadrul procedurii de faliment, atribuţiile de lichidator judiciar provizoriu vor fi îndeplinite de CII SĂLĂJAN FLORINA CARMEN, iar data de 20 ianuarie 2020 a fost stabilită drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să fie convocată după publicarea tabelului preliminar. 
Deţinută şi administrată de Mihai Marius SAS, societatea REBECONS PROJECT SRL a raportat pentru anul 2018 un număr mediu de 14 angajaţi, profit net de 331.113 lei, la o cifră de afaceri de 1,7 milioane lei, datorii de 403.214 lei şi active circulante de 728.868 lei, din care 334.601 lei în casă şi conturi la bănci. Pe site-ul rebeconstruct.ro, se laudă cu lucrări în România, Austria şi Germania.

Demn de menţionat este faptul că Mihai Marius SAS a încercat să îngroape REBECONS PROJECT SRL prin dizolvare voluntară, dar Fiscul a depus opoziţie. Şi, în timp ce pregătea groapa pentru această firmă, SAS a înfiinţat REBECONS INVEST SRL Oradea (CUI/CIF: 41230503), societate care a raportat angajaţi şi a devenit plătitoare de TVA chiar din luna înmatriculării (iunie 2019).

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.3678/111/2019, al debitoarei REBECONS PROJECT SRL Oradea, este programat pe 26 februarie 2020. (sursa foto: facebook.com/rebeconstruct)

DOCUMENT ATAŞAT:
REBECONS PROJECT SRL: Încheiere de deschidere a procedurii falimentului în formă simplificată