ANTIMA RETAIL: Fiscul a luat o ţeapă de peste un milion de la firma înfiinţată de PITIC (de la AX PERPETUUM IMPEX) şi trecută pe numele unei octogenare… dar consideră că nu se impune promovarea acţiunii de atragere a răspunderii personale/patrimoniale!

Instituţiile statului au obligaţia de a uza de toate posibilităţile oferite de lege pentru a recupera creanţele pe care le deţin împotriva unor persoane fizice sau juridice.

Din acest motiv, Fiscul depune cereri de atragere a răspunderii personale la mai toate insolvenţele/falimentele la care are calitatea de creditor (cu peste 30% din total) şi atacă sentinţele defavorabile ale tribunalelor (prima instanţă) cu apel.

Monitorizez insolvenţe/falimente de câţiva ani, pot să spun că „am analizat” sute dacă nu chiar mii de astfel de proceduri, am mai întâlnit situaţii în care Fiscul „a uitat” să iniţieze acţiuni de atragere a răspunderii, dar… golănia de la ANTIMA RETAIL SRL Cluj-Napoca (CUI/CIF: 30365688) este o premieră!

Societatea ANTIMA RETAIL SRL a intrat direct în faliment, iar tabelul definitiv arată că Fiscul (prin AJFP Cluj) a luat o ţeapă de 1.043.919 lei, care reprezintă 98,68% din masa credală.

Pe data de 14 ianuarie 2022, lichidatorul judiciar SIBINSOLV IPURL, practician numit la propunerea debitoarei, a convocat Adunarea Creditorilor, primul punct pe ordinea de zi fiind „oportunitatea promovării acţiunii de atragere a răspunderii administratorilor/asociaţilor sau persoanelor vinovate de intrarea în insolvenţăţ a societăţii în conformitate cu prevederile art.169 din Legea nr.85/2014″.

AJFP Cluj a fost singurul creditor care a trimis punct de vedere, iar acesta a fost următorul:

Având în vedere că în raportul privind cauzele şi împrejurările care au condus la starea de insolvenţă, lichidatorul judiciar a opinat că nu sunt incidente prevedererile art.169 din Legea nr.85/2014, considerăm că nu se impune promovarea acţiunii de atragerea răspunderii administratoriilor/asociaţiilor în conformitate cu art.169 din Legea nr.85/2014

Eu sper că reprezentantul AJFP Cluj care a exprimat acest punct de vedere are de gând să plece din ţară… sau măcar e pe moarte, că altfel nu îl văd bine!

ANTIMA RETAIL SRL a fost înfiinţată în iunie 2012 (sub numele iniţial PROFILINE EXPERT SRL), de Daniela Alice PITIC (foto), dar a început să desfăşoare o activitate susţinută începând din 2018, când în firmă a intrat şi Dan Mihai PITIC (foto).

A înregistrat pierderi şi capitaluri proprii negative încă din 2019 şi – pentru că nu dă bine la imaginea unor oameni de afaceri cu pretenţii (patroni la AX PERPETUUM IMPEX SRL) – a fost trecută pe numele Doinei OLTEANU, care oficial a devenit şi administrator (în decembrie 2019).

La începutul anului 2021, probabil pentru că Doina OLTEANU nu a mai vrut să facă jocurile PITIC-ilor, ANTIMA RETAIL SRL a fost cesionată octogenarei Linca CIOLAN (din Sibiu), mama fondatorului AMBIENT (detalii AICI).

Din acest scurt istoric al patronatului reiese foarte clar că „meritul” pentru faliment… şi pentru „furtul” de peste un milion de lei din bugetul statului nu îi revine ultimului administrator, Linca CIOLAN.

Am informat lichidatorul judiciar şi Fiscul cu privire la situaţia de la ANTIMA RETAIL SRL, iar răspunsul a fost… decizia Adunării Creditorilor din 14 ianuarie 2022!

Nu înţeleg logica acestei decizii când foarte bine AJFP Cluj putea să depună cerere de atragere a răspunderii şi să o întocmească/redacteze astfel încât să fie respinsă… singura explicaţie ar fi că nu a vrut să-i expună pe cei cu adevărat vinovaţi de incapacitatea de plată şi, implicit, de ţeapa trasă bugetului de stat! (sursa foto: facebook.com/dan.pitic)

CITIŢI ŞI:
ANTIMA RETAIL a intrat direct în faliment… cu datorii la stat de aproape un milion; firma înfiinţată de PITIC (de la AX PERPETUUM IMPEX) a fost trecută anul acesta pe numele unei octogenare din Sibiu