Insolvenţa CONSTRUCŢII SA: „Doamna jurist” Alina Florina COTETI a greşit la calculul penalităţilor… cu 4,7 milioane lei! „Eminenţa cenuşie” de la TECHNIC TECHNOSTRADE a renunţat la serviciile administratorului Ioan Adrian HOMAN

CONSTRUCŢII SA Sibiu (CUI/CIF: 799324) a intrat în insolvenţă pe data de 3 decembrie 2021, oficial la propria cerere… dar a existat şi o solicitare formulată de TECHNIC TECHNOSTRADE SRL Bucureşti (CUI/CIF: 35171305), firmă care a invocat o creanţă de 5.149.651,57 lei, „la care se vor calcula penalităţi de întârziere conform contracte”.

După deschiderea procedurii, Alina Florina COTETI (foto), în calitate de administrator TECHNIC TECHNOSTRADE SRL, a comunicat instanţei că penalităţile solicitate se ridică la 4.763.844,66 lei şi a prezentat modul de calcul al acestora (tabelul/imaginea de mai jos).

O persoană care a avut nota de trecere la matematică şi-ar fi dat seama că e ceva în neregulă să-ţi rezulte penalităţi de aproape 5 ori mai mari decât datoriile… dar nu e cazul la „doamna Homan”.

Ca o (nouă) dovadă de „înalt profesionalism”, administratorul judiciar provizoriu CITR FILIALA CLUJ SPRL nu a verificat socotelile făcute de COTETI şi a înscris TECHNIC TECHNOSTRADE SRL în tabelul preliminar cu suma de 9.913.496,23 lei (AICI).

Probabil în urma unor postări sau urmare a unor sesizări, aşa-zisul specialist în insolvenţe catadicseşte să se uite pe calcule şi constată că valoarea reală a penalităţilor este de 47.638,42 lei, motiv pentru care a publicat un tabel preliminar rectificat, în care creanţa TECHNIC TECHNOSTRADE SRL este de 5.197.289,99 lei.

Pentru cei ce nu ştiu: societatea TECHNIC TECHNOSTRADE SRL a fost deţinută de prin 2018 şi până la finalul anului 2020 de Ioan Adrian HOMAN (foto; da, băiatu’ ăla cu mai multă puşcărie decât şcoală!). În noiembrie 2020, în două etape (majorare capital social şi cesiune părţi sociale), firma a fost trecută pe numele acestei individe din Ianca (Olt) – Alina Florina COTETI.

În ianuarie 2022, unicul asociat Alina Florina COTETI a decis revocarea din funcţia de administrator a lui Ioan Adrian HOMAN, dar cel mai probabil este doar o „mânăreală”… care are legătură cu un control declanşat de Fisc… şi pe care se pare că l-a blocat un individ pe nume MIŞA!

În ceea ce priveşte titlul articolului: din surse neconfirmate oficial (să le zicem bârfe, deocamdată), am aflat că Alina Florina COTETI, poreclită de unii „doamna Homan”, este prezentată sau se prezintă drept „doamna jurist”. Am căutat, dar nu am găsit-o să fie înscrisă la vreun CCJ (Colegiul Consilierilor Juridici) din ţară… în schimb i-am găsit rezultatele de la BACAICI. E posibil să fi luat acest examen într-o altă sesiune… sau să fi găsit vreo facultate de drept care nu solicită Diplomă de Bacalaureat. La ce matematică ştie, e bine că nu îi spune nimeni „doamna contabil(ă)”!