ARABESQUE a cerut insolvenţa VALDOR, firmă care deţine mai multe unităţi turistice şi comerciale în Ploieşti, Slănic şi Vălenii de Munte; UPDATE: ARABESQUE a renunţat la cerere

UPDATE:
După publicarea articolului „ARABESQUE a cerut insolvenţa VALDOR, firmă care deţine mai multe unităţi turistice şi comerciale în Ploieşti, Slănic şi Vălenii de Munte”, am primit un mail prin care DT LAWYERS (Lucian TUFLER) m-a informat că „în prezent, între cele două societăţi nu există absolut nicio situaţie litigioasă, ARABESQUE renunţând încă din data de 25.01.2018 la judecata cererii de deschidere a procedurii insolvenţei la care vă referiţi„. Mail-ul avea ataşată respectiva cerere de renunţare (ACEASTA).

În ceea ce priveşte „retragerea acestei informaţii false din spaţiul public, prin ştergerea oricăror postari/articole care asociază compania VALDOR cu o procedură de insolvenţă”, precizez că nu este vorba de nicio informaţie falsă pentru că, aşa cum rezultă şi din mailul avocatului, a existat o astfel de solicitare… care încă este pe rol (AICI)!

Şi DA, „asocierea VALDOR cu o procedură de insolvenţă” este corectă. Faptul că debitoarea a catadicsit să-şi achite obligaţia financiară DUPĂ ce creditoarea a solicitat aplicarea Legii 85/2014 nu înseamnă că informaţia din articol este falsă – ar fi fost falsă dacă nu exista cererea respectivă.

Prin urmare, articolul iniţial va rămâne postat. Consider că publicarea acestei precizări (la începutul articolului iniţial şi separat) reprezintă o măsură care asigură respectarea „principiului fundamental de etică jurnalistică al veracităţii faptelor” (invocat de avocat).

DOCUMENT ATAŞAT:
VALDOR SRL – cerere de renunţare la judecată depusă de creditorul ARABESQUE SRL

 

ARTICOLUL INIŢIAL:

Înfiinţată în martie 1992, VALDOR SRL (CUI: 1333674) „se identifică cu inima oraşului staţiune balneo-climaterică Slănic Prahova„, după cum spune pe site-ul propriu, adăugând că „a preluat în anul 1992 întreaga activitate a staţiunii balneo-climaterice Slănic, inclusiv exploatarea turistică a Minei Unirea, singura salină de adâncime din ţară şi a doua din Europa, oferind cele mai bune condiţii pentru tratamentul afecţiunilor aparatului respirator (astm bronşic, BPOC – bronhopneumonia cronică obstructivă, boli profesionale) şi din sfera ORL”.

Deţinută de Ionelia Valentina MORCOVESCU (47 de ani) şi Doruleţ Gabriel MORCOVESCU (împlineşte 56 de ani luna viitoare), societatea prahoveană are în proprietate/administrare mai multe hoteluri, restaurante şi spaţii comerciale în Ploieşti (Hotel Prahova Plaza, Mall Ploieşti Shopping Center), Vălenii de Munte (Hotel Capitol, Restaurant Taverna Romană) şi Slănic (Baia Roşie Resort, Hotel Slănic, Hotel Orizont, Complex Baia Baciului, Restaurant Grota Miresei), iar până în 2016 a înregistrat rezultate pozitive, dar cu menţiunea că profitul net şi cifra de afaceri au scăzut continuu în perioada 2013-2016, în timp ce datoriile au crescut până la un nivel care depăşeşte de 3 ori cifra de afaceri.

Chiar dacă nu are incidente de plată raportate la CIP şi nici cine ştie ce procese pe portalul instanţelor de judecată, VALDOR SRL are o problemă mare cu ARABESQUE SRL Galaţi (CUI: 5340801). Mai exact, pe 15 ianuarie 2018, „cel mai mare distribuitor de materiale de construcţii şi finisaje” (aşa se prezintă pe site) a depus la Tribunalul Prahova o cerere de deschidere a insolvenţei împotriva debitorului VALSOR SRL – Dosarul nr.144/105/2018.

Deşi a primit un termen de judecată „foarte în scurt” – pe 5 februarie 2018, creditorul ARABESQUE SRL nu a fost mulţumit şi a solicitat preschimbarea (devansarea) acestuia, dar instanţa a respins cererea (ieri, 29 ianuarie 2018), aşa că Tribunalul Prahova se va pronunţa asupra acestei solicitări în prima zi a săptămânii viitoare.

Fiind vorba de o companie „cu mare experienţă” în procese de insolvenţă, este aproape imposibil ca această cerere să nu fie în conformitate cu Legea 85/2014. Prin urmare, doar achitarea debitului sau vreo tertip avocăţesc/judecătoresc ar putea să evite deschiderea procedurii. (sursa foto: valdor.ro)