INVESTIŢIE STRĂINĂ: Un dezvoltator imobiliar fără utilaje, cu un singur angajat şi cu datorii de 10 milioane euro… s-a cerut direct în faliment

Înfiinţată în decembrie 2002, societatea AND CONSTRUCT CONSULT SRL Bucureşti (CUI: 15104379) este deţinută de GRUPO LAR (Spania) şi reprezentintă „modelul clasic” de investiţie străină în construcţii/imobiliare: fără utilaje, fără angajaţi, dar cu nişte contracte/combinaţii de milioane de euro. Dacă luăm în calcul şi faptul că firma oficial românească a raportat un singur angajat în perioada 2011-2016 şi 0 (zero) la active imobilizate, rezultă că nici măcar o maşină sau un laptop nu a avut în dotare singurul salariat de la AND CONSTRUCT CONSULT SRL.

La finalul anului trecut, spaniolii de la GROPO LAR au ajuns la concluzia că e mai bine să îngroape această afacere şi au solicitat direct deschiderea procedurii simplificate de faliment, iar în documentaţia depusă la Dosarul nr.48462/3/2017 au precizat că „societatea se află în stare de insolvenţă prezumată întrucât fondurile băneşti sunt insuficiente pentru plata datoriilor exigibile în sumă de 46.533.973,52 lei, către banca finanţatoare, furnizori şi salariaţii societăţii„. Dacă nu e vorba de o formulă clasică, preluată de pe undeva, ar fi chiar trist ca şi singurul salariat să fie neplătit!

Judecătorul sindic Claudia GURĂU de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea pe 10 ianuarie 2018 şi a dispus intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului, a numit VICTRIX CAPITAL SPRL (Marius Cristian GHIŢĂ) în funcţia de administrator judiciar provizoriu şi a stabilit data de 23 februarie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 9 martie 2018, ora 12:00, la sediul practicianului (Bucureşti, bd.Ion Mihalache nr.65, Corp A, et.2, apart.5, sector 1).

În documentul publicat în BPI se vorbeşte la un moment dat de „intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului SC P&C Q-BECK CONSULTING SRL”, dar asta pentru că grefierul Raul Daniel FOANENE a folosit sentinţa dintr-un alt dosar şi nu a înlocuit peste tot numele societăţii debitoare.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă/faliment nr.48462/3/2017, al debitoarei AND CONSTRUCT CONSULT SRL Bucureşti, este programat pe 30 mai 2018.

DOCUMENTE ATAŞATE:
AND CONSTRUCT CONSULT SRL – Notificare privind deschiderea procedurii simplificate de faliment

AND CONSTRUCT CONSULT SRL – Încheiere de deschidere a procedurii falimentului în formă simplificată