Aşa procedează un practician onest! Plângere penală şi cerere de atragere a răspunderii împotriva patronilor LĂRGEANU… pentru că nu au predat actele şi autoturismele falitei SSS COMPANY. Fiscul a pus sechestru pe taxiuri în 2018… şi le-a lăsat în custodia administratorului

SSS COMPANY SRL Iaşi (CUI/CIF: 34924340) a intrat direct în faliment (la cererea Fiscului), iar tabelul definitiv indică o masă credală de 105.165 lei şi numai doi creditori: AJFP Iaşi – 104.499 lei şi Primăria Iaşi (DGFPL Iaşi) cu 666 lei.

Înfiinţată în august 2015 de Dragoş LĂRGEANU şi Fănică LĂRGEANU, societatea SSS COMPANY SRL a deţinut timp de câţiva ani două autorizaţii taxi, pentru autoturismele Logan cu numerele de înmatriculare IS-10-LEM şi IS-06-GUG.

Cele două maşini au fost puse sub sechestru de AJFP Iaşi în octombrie 2018… dar au fost lăsate în custodia administratorului Dragoş LĂRGEANU, locul de depozitare trecut în acte fiind o cameră a unui apartament situat la etajul 3 dintr-un bloc!

Acum, după deschiderea procedurii de faliment, lichidatorul judiciar MOLDROM INSOLVENCY IPURL (Daniela ARHIRE) nu a intrat în posesia maşinilor… şi nici a actelor contabile ale societăţii. Din acest motiv, „a procedat la formularea şi transmiterea plângerii penale nr.665/25.08.2022 împotriva asociaţilor debitoarei, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.271 alin.1 lit.b) din Codul Penal”.

Mai mult, MOLDROM INSOLVENCY IPURL „a întocmit şi depus Cerere privind antrenarea răspunderii patrimoniale nr.49/20.01.2023 împotriva asociaţilor Lărgeanu DRAGOŞ şi LĂRGEANU Fănică” – Dosarul asociat nr.5849/99/2021/a1.

Demersurile lichidatorului judiciar sunt normale, aşa ar trebui să procedeze toţi practicienii… nu ca HOMORANU sau GRIGORIAN, care niciodată nu consideră că există administratori vinovaţi de intrarea unei firme în insolvenţă/faliment.

Totuşi, în cazul de faţă, se pune înrebarea dacă MOLDROM INSOLVENCY IPURL nu a exagerat… pentru că doar Dragoş Lărgeanu a avut atribuţii de administrator, nu şi (probabil tatăl) Fănică LĂRGEANU.