Aşa-zisul specialist în insolvenţe BEJINAR (FALIMVEST) se dă isteţ cu „Modelul Altman”, dar nu vede că au dispărut 900.000 lei… iar pentru această golănie a cerut un onorariu de 3.000 lei/lună la o procedură cu un singur creditor (Fiscul); patroana ATUDOROAE mai are în portofoliu patru falimente, toate „în parteneriat” cu IEPURE

Societatea OCTITEX CONF SRL Arad (CUI/CIF: 39640099) a intrat în insolvenţă la propria cerere – Dosarul nr.2698/108/2021, iar tabelul preliminar al creanţelor prezintă o masă credală de 79.614 lei şi un singur creditor – AJFP Arad.

Lichidatorul judiciar FALIMVEST SPRL (Călin Cosmin BEJINAR) – practician numit la propunerea debitoarei şi, din păcate, confirmat în funcţie prin votul Fiscului – a întocmit un aşa-zis Raport al cauzelor insolvenţei, document în care chipurile efectuează o analiză a riscului de faliment folosind „Modelul Altman”, iar concluzia este următoarea:

Pierderea unui client important, precum şi apariţia epidemiei de SARS COV 2 au afectat hotărâtor activitatea societăţii prin scăderea cifrei de afaceri

Acest aşa-zis specialist în insolvenţe prezintă doar unii indicatori financiari… şi nu explică ce s-a întâmplat cu suma de 900.630 lei din casă şi conturi (la 31 decembrie 2020, conform bilanţului public).

Interesant este faptul că FALIMVEST SPRL precizează că în acest an, până la deschiderea procedurii, societatea nu a desfăşurat activitate şi a înregistrat cheltuieli de 89.058 lei. Să zicem că e aşa, deşi nu are nicio logică să plăteşti un angajat care nu face nimic… dar unde este diferenţa de 811.572 lei (900.630 – 89.058)?

Înfiinţată în iulie 2018, societatea OCTITEX CONF SRL este deţinută şi administrată de Elena ATUDOROAE, a obţinut profit în fiecare an (cu un singur angajat), iar suma din casă şi conturi a crescut an de an. Cel mai probabil, aceasta exista doar scriptic, iar controalele tematice declanşate în ultima perioadă de timp (la firmele cu mulţi bani în casierie) au obligat-o pe această individă să recurgă la varianta insolvenţei.

Demn de semnlat este faptul că Elena ATUDOROAE a mai figurat ca asociat la 4 firme care au intrat în faliment şi ulterior au fost radiate… toate cu sediul social în Arad, str.RENAŞTERII nr.60, şi la toate avându-l ca partener de afaceri (ţepe) pe Octavian Iosif IEPURE.

La ora actuală, ATUDOROAE mai este asociat la o firmă activă – FACOTEX SRL Arad (CUI/CIF: 3605279), dar trebuie subliniat faptul că, deşi nu a mai desfăşurat activitate anul acesta, OCTITEX CONF SRL a intrat doar în insolvenţă, iar până acum nu a fost propusă trecerea la faliment.

În ceea ce îl priveşte pe administratorul judiciar FALIMVEST SPRL, aceasta a avut tupeul (să nu zic nesimţirea) de a solicita un onorariu de „3.000 lei+TVA/lună de la data deschiderii procedurii de insolvenţă, plus 10% din sumele obţinute prin valorificarea bunurilor şi recuperarea creanţelor”. Fiscul i-a dat cu flit şi a stabilit 5.000 lei pentru întreaga procedură şi un onorariu de succes de 5%.