Asaltată de creditori, ALPHA TRANSCORD s-a cerut în insolvenţă; debitoarea minte pe site-ul propriu că are „o cifră de afaceri de peste 30 milioane de euro”

ALPHA TRANSCORD SRL Bucureşti (CUI/CIF: 31121266) a fost înfiinţată în ianuarie 2013 de către Andreeea-Ecaterina GUDIN (unic asociat şi administrator) şi după numai două luni a fost cooptat ca asociat minoritar (fără atribuţii de administrator) un individ pe nume Dumitru-Daniel EPURE… care a venit cu un aport la capitalul social de 20 de lei! Hilar e că acest EPURE s-a retras din firmă după mai puţin de un an, astfel că, din februarie 2014, GUDIN a redevenit unic asociat.

Pe site-ul propriu, ALPHA TRANSCORD SRL se laudă cu „servicii profesionale de suport logistic şi transport frigorific, atât la nivel internaţional cât şi intern” şi susţine că are „peste 30 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 30 milioane de euro„… numai că aceste „cifre” nu se regăsesc în bilanţurile publice. Firma deţinută de Andreeea-Ecaterina GUDIN mai spune că „asigură transportul şi/sau distribuţia a peste 30% din piaţa de medicamente generice produse în România” şi susţine că are „contracte încheiate – o parte din ele în regim de exclusivitate – cu producători şi distribuitori de elită de pe piaţa produselor farmaceutice, respectiv Zentiva, Sanofi-Aventis, Laropharm şi Mediplus”.

Sărim peste minciunile de pe site-ul alphatrans.ro şi ajungem la realitatea tristă a perioadei actuale. În ultimele luni, vreo 10 creditori au acţionat în instanţă ALPHA TRANSCORD SRL pentru a-şi recupera banii cuveniţi, iar unul dintre partenerii de afaceri a apelat la Legea 85/2014. Este vorba de OVI TRANS SPEDITION SRL (CUI/CIF: 19274430), care a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă pe data de 3 decembrie 2018 (Dosar nr.42484/3/2018).

Acest demers al firmei de transport argeşene şi apropierea sentinţelor în celelalte procese în care are calitate de debitoare au determinat societatea ALPHA TRANSCORD SRL să se ceară singură în insolvenţă, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.42880/3/2018.

La primul termen de judecată, din 10 decembrie 2018, instanţa a acordat o amânare de o săptămână pentru ca debitoarea să depună „balanţa de verificare pentru luna noiembrie 2018 certificată de administrator”. Dacă GUDIN se va conforma solicitării judecătorului sindic, procedura de insolvenţă va fi deschisă pe 17 decembrie 2018. (sursa foto: facebook.com/ALPHATRANSCORD)