Producătorul de lumânări şi de hârtie igienică GENERAL INTERMED a intrat în insolvenţă… după cel mai bun an din istoria firmei

GENERAL INTERMED SRL Bacău (CUI/CIF: 16404706) este o societate înfiinţată în mai 2004, controlată de Ionuţ BUTUCARU şi care se ocupă de „fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a.” (Cod CAEN: 3299). Conform site-ului propriu, compania are ca principală activitate „producţia de lumânări şi candele„, dar mai „deţine o altă nişă şi anume producţia de hârtie igienică, serveţele şi prosoape de bucătarie, proiect în plină dezvoltare”. iar la acestea se adaugă importul a „peste 2.000 de produse care deservesc mai multe categorii, cum ar fi: construcţie, casă, bricolaj, papetărie, grădina, decoraţiuni, etc”… şi comercializarea prin intermediul magazinelor proprii.

Anul trecut, cu 90 de angajaţi, GENERAL INTERMED SRL a obţinut un profit net de 1,24 milioane lei şi o cifră de afaceri de 25,15 milioane lei, acestea fiind cele mai bune rezultate din istoria firmei, net superioare celor obţinute în anul anterior.

Cu astfel de performanţe şi fără a avea pe rolul instanţelor procese cu creditorii, fabrica de lumânări şi hîrtie igienică a surprins pe mai toată lumea… cu o solicitare de intrare în insolvenţă, depusă pe data de 23 noiembrie 2018 şi care a dus la constituirea Dosarului nr.3078/110/2018.

Tribunalul Bacău a admis cererea şi pe 6 decembrie 2018 a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a numit practicianul LICHIDATOR INSTANT EXPERT SPRL (Violeta GALAI), cu un onorariu provizoriu de 4.000 lei.

Instanţa a mai stabilit data de 20 ianuarie 2019 drept termen limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 11 februarie 2019, ora 12:00, la sediul administratorului judiciar (Bacău, str.Trandafirilor nr.1/D/1-2).

Interesant este faptul că, în notificarea publicată foarte rapid în BPI, administratorul judiciar provizoriu precizează că punctul 2 pe ordinea de zi a Adunării Creditorilor este următorul:

aprobarea propunerii de intrare în faliment în procedura generală conform art.97 din lege, în cazul în care prin raportul întocmit în condiţiile art. 97 alin.4 şi 5 şi art.98 din Legea 85/2014, administratorul judiciar va face o astfel de propunere

Chiar dacă LICHIDATOR INSTANT EXPERT SPRL este practicianul propus de debitoare şi se presupune că are habar de intenţiile acesteia, este greu de crezut că GENERAL INTERMED SRL va intra aşa de repede în faliment, mai ales că în cererea introductivă şi-a manifestat intenţia de reorganizare.

Următorul termen de judecată în Dosrul de insolvenţă nr.3078/110/2018, al debitoarei GENERAL INTERMED SRL Bacău, este programat pe 14 martie 2019. (sursa foto: generalintermed.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
GENERAL INTERMED SRL – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă