Asaltată de executările silite ale Fiscului, ENERGO DROBETA s-a cerut în insolvenţă

Firma de construcţii ENERGO DROBETA SA Drobeta-Turnu Severin (CUI: 1606219) a fost înfiinţată în februarie 1991 (sub numele CRIMSAT SA), iar la ora actuală este controlată de Jakob PETER (63 de ani), acesta devenind acţionar majoritar (95%) şi unic administrator la începutul anului 2014. Cu toate acestea, presa îl consideră patron „de facto” pe Daniel PIŢURLEA (împlineşte 56 de ani luna aceasta), un abonat la lucrări publice – detalii AICI.

Deşi nu figurează cu datorii pe site-ul ANAF (care este în curs de actualizare de vreo două săptămâni), ENERGO DROBETA SA are probleme mari cu Fiscul, dovadă fiind procesele aflate pe rol, prin care contestă şi/sau solicită suspendarea executărilor silite demarate de DGFP Craiova.

Pentru a scăpa de aceste belele, ENERGO DROBETA SA a recurs la soluţia clasică – protecţia Legii 85/2014, cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă fiind depusă la Tribunalul Mehedinţi pe data de 30 ianuarie 2018Dosarul nr.274/101/2018.

Instnţa a respectat legea la stabilirea primului termen de judecată, numai că problema nu a fost tranşată ieri, 7 februarie 2018, aşa cum era de aşteptat. La acest termen, judecătorul sindic a pronunţat o amânare de două săptămâni, „la cererea apărătorului debitorului, în vederea depunerii înscrisurilor solicitate„. Asta înseamnă că debitoarea nu a depus toate documentele prevăzute de Legea 85/2014 (sunt şi foarte multe – 14 categorii!).

Prin urmare, o decizie privind intrarea în insolvenţă a societăţii deţinute oficial de Jakob PETER ar putea fi luată cel mai devreme la termenul din 21 februarie 2018. Până atunci, ENERGO DROBETA SA Drobeta-Turnu Severin trebuie să găsească soluţii pentru a amâna şi executările silite ale Fiscului… (sursa foto: pxhere.com)