ATHOS COM a cerut insolvenţa VIAKOM DRUM; Tribunalul Satu Mare a stabilit primul termen de judecată… pentru a doua zi!

Înfinţată în mai 2007, sub numele VAKOND SRL, de către ungurii Karoly VARGA şi Laszlo SZIJJ (40% fiecare) plus firma maghiară VAKOND UT ES EPITOIPARI KORLATOLT FELELOSEGU TARSASAG (20%), societatea VIAKON DRUM SRL Satu Mare (CUI: 21729364) este deţinută şi administrată la ora actuală de Ioan Anton HARKEL, cu menţiunea că acesta a îndeplinit atribuţii de administrator încă de la înfiinţare (deşi atunci nu era asociat).

VIAKON DRUM SRL (denumită aşa din august 2013) are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor”, iar anul trecut a înregistrat o cădere de peste 50% a cifrei de afaceri, ajungându-se la cea mai scăzută valoarea a acestui indicator din ultimii 7 ani.

Din păcate pentru firma lui Ioan Anton HARKEL… dar şi pentru creditori, datoriile nu au scăzut în acelaşi ritm şi la finalul anului 2017 erau de 6 milioane lei, adică peste cifra de afaceri, situaţie care nu s-a mai înregistrat din 2011.

Pe 22 septembrie 2017, creditorul FOREST COM SRL a depus cerere de deschidere a insolvenţei împotriva VIAKON DRUM SRL, iar aceasta a fost respinsă abia la al 4-lea termen de judecată al Dosarului nr.3673/83/2017, din 11 decembrie 2017, deşi instanţa a sesizat de la bun început că reclamanta nu a achitat taxa de timbru, de 200 lei… iar acesta a fost şi motivul respingerii cererii!

Acum, în plină vară, când teoretic lucrările de construcţii „duduie”, VIAKON DRUM SRL s-a trezit cu o nouă cerere de insolvenţă, depusă pe data de 12 iulie 2018 de către creditorul ATHOS COM SRL (CUI: 4565652), constructor cu sediul în localitatea Crişeni din judeţul Sălaj. Şi astfel s-a constituit Dosarul nr.1322/83/2018.

Deşi vorbim de cererea unui creditor, nu a debitorului, Tribunalul Satu Mare a stabilit primul termen de judecată pentru a doua zi, 13 iulie 2018, în condiţiile în care este foarte clar că VIAKON DRUM SRL nu a avut cum să fie citată.

Totuşi, instanţa nu s-a propunţat pe 13 iulie 2018 (ar fi fost culmea) şi a amânat cauza „pentru comunicarea cererii cu debitoarea şi organul fiscal compentent; cercetare fişa RECOM”. Nu e foarte clar dacă judecătorul sindic rămas „de gardă” la Tribunalul Satu Mare este dornic de a se remarca sau influenţa/presiunea creditorului este foarte mare, cert este că următorul termen de judecată a fost fixat pentru 23 iulie 2018… în plină vacanţă judecătorească! (sursa foto: paginiaurii.ro)