AUTO SOFT SERVICE ROŢI: În mai bine de doi ani de când sentinţele sunt definitive, lichidatorul judiciar RTZ nu a recuperat niciun leu din suma de 15,86 milioane lei „sustrasă” de asociaţii Viorel-Vică GIUREA şi Marius-Cătălin BANEA; firma este în faliment de 6 ani, ţeapa totală se ridică la 69 milioane lei, iar principalii „sponsori” sunt CONTINENTAL, GOODYEAR, MICHELIN şi PIRELLI (documente ataşate)

AUTO SOFT SERVICE ROŢI SRL Fundeni (CUI: 15574770) a intrat în insolvenţă pe 16 iunie 2016 (detalii AICI), a avansat foarte rapid la faliment, iar cel mai recent tabel al creditorilor prezintă o masă credală de 69 milioane lei.

Iniţial foarte implicat în derularea corectă a procedurii, lichidatorul judiciar RTZ & PARTNERS SPRL a reuşit să anuleze câteva tranzacţii prin care asociaţii Viorel-Vică GIUREA (foto) şi Marius-Cătălin BANEA au încasat incorect/ilegal (ca să nu spun „au sustras”) 6.451.728,30 lei, respectiv 9,4 milioane lei (1.094.021,68 lei + 8.316.503, 50 lei).

Deşi sentinţele au mai mult de doi ani de când au rămas definitive (una are aproape 4 ani!), nu s-a recuperat niciun leu de la cei doi „condamnaţi”, după cum precizează RTZ & PARTNERS SPRL în cel mai recent Raport de activitate, din 3 octombrie 2022: „În ceea ce priveşte punerea în executare a hotărârilor prin care s-a dispus anularea unor transferuri frauduloase, arătăm că în pofida demersurilor întreprinse de către lichidatorul judiciar, situaţia se prezintă conform situaţiei tabelare de mai jos”.

Surprinzător, practicianul nu precizează ce demersuri a efectuat pentru recuperarea banilor, iar această omisiune ridică semne de întrebare… pentru că cel puţin GIUREA realizează venituri şi are şi ceva proprietăţi!

Ciudat este şi faptul că RTZ & PARTNERS SPRL nu spune nimic nici de stadiul dosarului penal care îl vizează pe Viorel-Vică GIUREA, doar aruncă următoarea menţiune: «judecătorul sindic a dispus suspendarea cauzei până la soluţionarea definitivă a procesului penal» (deocamdată nici nu există un proces! – n.r.). Lăsaţi, domnule BALOG, o să mă interesez eu la Parchet de stadiul dosarului penal şi vă comunic şi Dumneavoastră!

Şi ultima glumă proastă din Raportul menţionat este aceasta:

  • Lichidatorul judiciar „urmează să îşi focalizeze atenţia în perioada imediat următoare” (şi) pentru „efectuarea demersurilor prevăzute de legea insolvenţei pentru strângerea probelor necesare în vederea formulării unor acţiuni prin care să solicite atragerea răspunderii persoanelor care se fac vinovate de starea de insolvenţă”.

Au trecut aproape 6 ani şi jumătate de la deschiderea procedurii de insolvenţă… despre ce acţiune de atragere a răspunderii mai poate fi vorba?!

DOCUMENTE ATAŞATE:
AUTO SOFT SERVICE ROŢI SRL – Raport de activitate al lichidatorului judiciar (octombrie 2022)

AUTO SOFT SERVICE ROŢI SRL – Tabel definitiv consolidat rectificat/completat al creanţelor

CITIŢI ŞI:
AUTO SOFT SERVICE ROŢI: Sute de facturi şi milioane de euro neîncasate de CONTINENTAL, GOODYEAR, MICHELIN şi PIRELLI; firma a fost administrată de Viorel-Vică GIUREA