Bătaie de joc marca MARICEL POPA. Salariile restante din 2011-2012 de la ALDP vor fi achitate în rate trimestriale… în perioada 2018-2020!

ANTREPRIZA DE LUCRĂRI DRUMURI ŞI PODURI IAŞI SA (CUI: 10221335) este o societate deţinută – printr-o încrengătură de firme – de copiii lui Maricel POPA (foto) – consilier judeţean cu atribuţii de preşedinte CJ Iaşi. A intrat în insolvenţă pe 28 februarie 2012 (Dosarul nr.2224/99/2011), iar la momentul respectiv Maricel POPA controla şi în acte societatea.

Primul tabel preliminar al creanţelor, publicat pe 3 mai 2012 de către administratorul judiciar EUROBUSINESS LRJ SPRL (Eduard PASCAL), prezenta o valoare a creanţelor salariale de 627.872,43 lei, cu menţiunea că suma de 348.389 lei era aferentă salariaţilor activi (conform evidenţei contabile), iar diferenţa provenea de la foşti angajaţi, sumele revendicate de aceştia fiind recunoscute de instanţă. Altfel spus, s-au judecat cu firma lui Maricel POPA pentru a-şi recupera banii cuveniţi.

După 5 ani (şi 3 luni) de la deschiderea procedurii, Eduard PASCAL – practicianul care lălăie de câţiva ani şi falimentul POLITEHNICA IAŞI – a reuşit să finalizeze şi să publice (pe 5 mai 2018) tabelul definitiv al creanţelor. În acest document, pe baza căruia a fost întocmit planul de reorganizare, suma menţionată în dreptul creanţelor salariale este de 661.654,43 lei.

Niciun leu plătit salariaţilor în 5 ani de insolvenţă

DE REŢINUT!
În cei 5 ani şi ceva de insolvenţă (observaţie), creditorii salariaţi nu au recuperat niciun leu de la firma lui Maricel POPA… trecută între timp pe numele copiilor Laura Deniss POPA şi Vlad Andrei POPA.

Şi ca să nu sară de fund în sus Eduard PASCAL sau alt isteţ şi să ne explice că nu puteau fi achitate restanţele salariale în perioada de observaţie, vă prezint o soluţie care ar fi fost la îndemâna patronatului şi pe care am întâlnit-o la mai multe insolvenţe: dacă ar fi fost un patron cu obraz subţire (bună gluma, nu?), Maricel POPA ar fi cumpărat (cesionat) creanţele salariale – direct sau prin intermediar – şi astfel ar fi achitat salariile restante şi ar fi rămas şi cu votul categoriei în Adunarea Creditorilor. Simplu şi LEGAL!

Dacă au răbdat 5 ani… să mai aştepte încă 3 ani!

Au trecut cei 5 ani (şi ceva) şi s-a ajuns la planul de reorganizare, care a fost întocmit de administratorul judiciar. Ce să vezi? Eduard PASCAL s-a gândit să ducă mai departe bătaia de joc a patronatului şi a planificat ca plata salariilor restante să se facă „în 11 tranşe egale, în trimestrele 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 şi 11, din anii I, al II-lea şi al III-lea„. Altfel spus din acest an (2018) şi până în 2020. Dacă nu intră firma în faliment până atunci.

Conform tabelului definitiv reactualizat din 24 mai 2018, până la ora actuală a fost achitată prima tranşă, în valoare de 60.134 lei, adică 9% din total.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu Legea 85/2014, precizez că planul de reorganizare ar fi putut să prevadă plata INTEGRALĂ a creanţelor salariale încă din primul trimestru, aşa cum se întâmplă la mare parte dintre insolvenţe.

În cazul ALDP IAŞI, se vede clar că este vorba de o acţiune de umilire a angajaţilor, de răzbunare împotriva celor care şi-au permis să dea în judecată firma lui Maricel POPA.

Încă o mizerie la adresa salariaţilor

Şi pentru că în materie de mârlănii întotdeauna e loc de mai mult, Eduard PASCAL tocmai a eliminat salariaţii din Comitetul Creditorilor (oficial decizia a fost a Adunării Creditorilor, dar la propunerea practicianului), considerând că „nu îşi mai justifică calitatea de membru al Comitetului Creditorilor”… deoarece „creanţele creditorilor salariaţi urmează a fi plătite într-o perioadă scurtă de timp„. Este o minciună, pentru că planul de reorganizare spune foarte clar că restanţele salariale vor fi stinse abia în ultimul trimestru (nr.12) al perioadei de reorganizare. Adică în 2020, dacă nu se prelungeşte reorganizarea cu un an (cum se întâmplă în majoritatea cazurilor).

Locul salariaţilor a fost luat de OMEGA IS COMMUNICATION SRL, ceilalţi doi membri ai Comitetului Creditorilor fiind TEHNOTON SA şi Fiscul. Şi astfel, s-a ajuns ca alte două firme ale familiei POPA să controleze Comitetul Creditorilor.

Pentru cei care aţi trecut prea repede peste primul pasaj al articolului, fac o precizare: ANTREPRIZA DE LUCRĂRI DRUMURI ŞI PODURI IAŞI SA a intrat în insolvenţă în timpul manageriatului Maricel POPA, bătaia de joc la adresa angajaţilor este „opera lui”… iar acest individ conduce la ora actuală judeţul Iaşi! (sursa: 7est.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
ANTREPRIZA DE LUCRĂRI DRUMURI ŞI PODURI IAŞI SA – Tabel definitiv reactualizat al creanţelor (mai 2018)

CITIŢI ŞI:
ALDP IAŞI a lălăit insolvenţa mai bine de 5 ani, perioadă în care nu a plătit salariile restante… şi a acumulat noi datorii la stat, în valoare de 4 milioane lei; Fiscul nu a cerut trecerea la faliment