BOMBĂ! Cea mai mare firmă de pază din Moldova a intrat în FALIMENT; 4.500 de angajaţi vor fi concediaţi

Grup-Est-security

ASTĂZI, 14 decembrie 2016, GRUP EST SECURITY SRL Piatra Neamţ (CUI: 2861660), cea mai mare firmă de pază din Moldova, dar cu activitate la nivel naţional, a intrat în faliment prin procedură simplificată, conform sentinţei pronunţate de judecătorul sindic Ana MÂNGĂŢĂ în Dosarul nr.1358/103/2016 de la Tribunalul Neamţ.

Firma de pază cunoscută drept GES a intrat în insolvenţă pe 20 mai 2016, iar cererea de trecere la faliment, depusă de administratorul judiciar MOLDOINSOLV SPRL (Jan SAVA) pe 21 noiembrie 2016, a părut o glumă (proastă), deşi era justificată de creşterea datoriilor către bugetele de stat în perioada de observaţie (după deschiderea procedurii de insolvenţă).

Luni, 12 decembrie 2016, acelaşi Jan SAVA a emis un raport de activitate în care precizează că „de la ultimul termen de control şi până în prezent, debitoarea nu a făcut dovada achitării totale sau parţiale a debitelor înregistrate în perioada de observaţie”, motiv pentru care „stăruim în cererea noastră de deschidere a procedurii simplificate a falimentului„.

În aceste condiţii, instanţa a dispus „începerea procedurii falimentului debitorului GRUP EST SECURITY SRL, prin procedură simplificată” şi „ridicarea dreptului de administrare al debitorului„. Surprinzător, sentinţa pe scurt a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată tot astăzi, în jurul orei 18 (când oficial programul instanţei este încheiat!). Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel „în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicarea în BPI”. Pronostic personal: sentinţa va fi publicată mâine sau cel târziu poimâine în BPI şi nu va fi atacată cu apel!

ges-sentinta-faliment-w

Dacă nu s-a făcut vreo şmecherie între timp (legată de mutarea activităţii, aşa cum procedează firmele din acest sector de activitate) şi dacă situaţia nu se tărăgănează prin atacarea sentinţei cu apel, cei 4.500 de angajaţi (conform cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă, în raportările pentru anul trecut sunt 3.666) rămân fără loc de muncă până la finalul anului pentru că închiderea contractelor de muncă în această situaţie (faliment) nu mai necesită preaviz.

Rapiditatea cu care GRUP EST SECURITY SRL a ajuns în faliment, atitudinea războinică a „pensionarului” JAN SAVA, celeritatea de care a dat dovadă Tribunalul Neamţ şi lipsa de reacţie a debitoarei sugerează că toată lumea a dorit să se ajungă aici şi chiar „s-a întrebuinţat serios” pentru asta. Ceea ce poate însemna că pentru cineva există o miză mai mare decât o afacere de peste 20 milioane euro! (sursa foto: grupestsecurity.ro)

 

CITIŢI ŞI:
Administratorul judiciar JAN SAVA s-a supărat şi a cerut FALIMENTUL celei mai mari firme de pază din Moldova, care are 4.500 de angajaţi