BRĂDET: vânzări importante şi profituri ridicole la presupusul producător al „lactatelor cu E.Coli”; săptămâna trecută, firma îşi promova produsele în AUCHAN

BRADET-01

Cunoscută până ieri la nivel local, maxim regional, societatea BRĂDET SRL Brădetu (CUI: 14062704) a ajuns „vedetă naţională” după ce ministrul Agriculturii a afirmat că această societate a livrat 25 kg de brânză contaminată cu bacteria E.Coli. Ministrul Achim Irimescu a zis că firma se numeşte LACTATE BRĂDET şi e din Curtea de Argeş, aspecte nesemnificative în actualul context, dar care dovedesc o oarecare superficialitate la nivelul ministerului.

 Înfiinţată în anul 2001 sub numele INTERCONT PROD MILK SRL, societatea din judeţul Argeş (mai există una cu acelaşi nume în alt judeţ, plus altele cu nume assemănătoare prin toată ţara) a început să mişte în 2006, când a înregistrat o cifră de afaceri de 1,81 milioane lei, cu 20 de angajaţi. Cei 5 ani de „lâncezeală” s-au datorat reconstrucţiei fabricii achiziţionate în 2001. Conform site-ului propriu, „fabrica a fost modernizată şi retehnologizată în anul 2008, cu ajutorul fondurilor europene”. Rebotezarea în BRĂDUT SRL a fost consemnată în decembrie 2005.

 Deşi cifra de afaceri a crescut în perioada 2010-2014, profitul net al societăţii a cunoscut variaţii nesemnificative în condiţiile în care valorile sunt ridicole (sub 0,5% din cifra de afaceri). Astfel, anul 2014 a fost încheiat cu un profit net de 22.338 lei, la o cifră de afaceri de 9,86 milioane lei. La finalul anului, datoriile totalizau 5,34 milioane lei, creanţele erau de 1.272.659 lei, stocurile valorau 506.247 lei, iar în casă şi conturi existau 135.968 lei.

BRADET-9-ani-600

La ora actuală, BRĂDET SRL Brădetu are un capital social de 700.500 lei, care este deţinut de Marius Nicolae BADEA (44 de ani) – 55,48% şi Gabriela Carmen ROMAN (48 de ani) – 44,52%. Din martie 2004, BADEA îndeplineşte atribuţiile de administrator.

 Chiar dacă, pe site-urile proprii, multe firme menţionează performanţe inexistente, consider că e bine să pomenesc ce scrie pe lactatebradet.ro, mai ales că mâine-poimâne vor fi şterse aceste informaţii:

  • Compania deţine astăzi 3 magazine proprii de prezentare în oraşele Piteşti şi Curtea de Argeş.
  • Oferind o sortimentaţie bogată de produse, BRĂDET este întâlnit în majoritatea magazinelor din judeţul Argeş, printre cele mai reprezentative numărându-se: hypermarket-urile METRO, AUCHAN, Profi etc.
  • În ceea ce priveşte acoperirea teritorială, la această dată ponderea cea mai mare o deţin vânzările pe raza judeţului Argeş, Bucureşti, Craiova, Braşov, Vâlcea, unde are desfacere ritmică. Pe plan internaţional suntem prezenţi în Italia, Anglia, Spania, Germania, Cipru, Belgia.

 Sărind peste erorile gramaticale şi peste faptul că Bucureşti şi Craiova nu sunt judeţe, ar fi chiar grav ca BRĂDET SRL Brădeţu să facă export la ora actuală pentru că ar trebui lansată o avertizare europeană, situaţie care va afecta numeroşi producători din acest sector de activitate, nu numai societatea acuzată.

 Dintre magazinele menţionate pe site, sigur este că BRĂDET SRL Brădeţu a livrat în ultimele zile cel puţin prin intermediul supermarket-ului AUCHAN Piteşti. Nu neaparat brânza contaminată. Astfel, după cum arată fotografia de mai jos, preluată de pe pagina de Facebook a companiei, un stand BRĂDET era în acest supermarket pe 23 februarie 2016, în scopul promovării produselor.

BRADET-04-ww

În ceea ce priveşte depistarea bacteriei E.COLI într-un produs BRĂDET, ciudat este faptul că vestea a fost imediat dublată de informaţia că societatea argeşeană are în portofoliul PRODUSE TRADIŢIONALE. Mai mult, în unele medii s-a spus că E.COLI era într-un produs tradiţional! Fără a susţine că cineva vrea neaparat să îngroape produsele tradiţionale, cred că „intoxicarea” ar putea să aibă şi o parte bună, adică să se reglementeze această piaţa, că prea a ajuns tot ţăranul să fabrice produse tradiţionale în dosul şurii. Care, eventul, sunt şi eco!

 Şi un al doilea aspect ciudat: în decembrie 2015, AUCHAN Constanţa a fost acuzat pentru intoxicarea a 18 persoane, care au mâncat preparatele proprii ale supermarketului. În urmă cu vreo două săptămâni, DSV Argeş a anunţat că verifică portocalele dintr-un lanţ de supermarket-uri. S-a spus, fără o declaraţie/confirmare oficială, că ar fi vorba de AUCHAN. Acum, e clar că AUCHAN a distribuit produse ale companiei acuzate.

 De 3 ori AUCHAN în doar 3 luni! Ori se întâmplă ceva NUMAI la AUCHAN, ori de vină e faptul că, spre deosebire de ceilalţi mari retaileri, AUCHAN nu are reclamă în tot ce înseamnă media! (sursa foto: facebook)