BUCHAREST FILM STUDIOS a intrat în insolvenţă; care sunt termenele procedurii (documente ataşate)

În urmă cu aproximativ doi ani şi jumătate, opinia publică era anunţată că „după un amplu şi complex proces de rebranding, «Studiourile MediaPro» devin «Bucharest Film Studios». Cu o identitate vizuală nouă, un logo sugestiv şi pasiunea de a găsi cele mai bune soluţii pentru fiecare proiect, «Bucharest Film Studios» păstrează toate resursele şi serviciile cu care întreaga piaţă de profil a fost obişnuită de mai bine de 60 ani” (aici).

Ceea ce s-a reţinut atunci a fost că noul proprietar este Bobby-George Marius PĂUNESCU, iar din noul Consiliu de Administraţie făcea parte Polyana-Daniela-Luminiţa CRISTESCU, cândva soţie a lui Nicu CEAUŞESCU.

Schimbarea oficială a numelui societăţii STUDIOURILE MEDIA PRO SA în BUCHAREST FILM STUDIOS SA Buftea (CUI/CIF: 2788488) a avut loc pe 16 februarie 2016. La un an (şi „un pic”) de la această modificare menită să revigoreze activitatea studiourilor cinematografice de la Buftea, a apărut prima cerere de insolvenţă împotriva firmei lui Bobby PĂUNESCU, depusă de creditoarea TEN PLUS PRODUCTION SRL Bucureşti (CUI/CIF: 16650824), demers care a dus la constituirea Dosarului nr.1244/93/2017.

În perioada de un an şi jumătate scursă de la depunerea acestei cereri au mai existat şi alţi creditori care au solicitat aplicarea Legii 85/2014 şi chiar debitoarea „a încercat” de două ori să intre în insolvenţă, dar până la urmă sentinţa a venit în dosarul menţionat.

Astfel, pe 15 noiembrie 2018, Tribunalul Ilfov a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă şi a numit în funcţia de administrator judiciar provizoriu practicianul DINU URSE ŞI ASOCIAŢII SPRL, cu o remuneraţie iniţială de 3.000 lei.

Instanţa a stabilit data de 31 decembrie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 28 ianuarie 2018 (ora şi locul nu au fost comunicate).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.1244/93/2017, al debitoarei BUCHAREST FILM STUDIOS, este programat pe 28 februarie 2019. (sursa foto: facebook.com/bucharestfilmstudios)

DOCUMENTE ATAŞATE:
BUCHAREST FILM STUDIOS SA – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

BUCHAREST FILM STUDIOS SA – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă