CARMOLIMP: 1.122 de bilete la ordin refuzate la plată; firma inexistentă POFTĂ SAU FOAME încearcă să fure marca

În luna ianuarie a acestui an, CARMOLIMP SRL şi-a schimbat numele în AUSTIN MEATS SRL (CUI: 4894710), explicaţia oficială fiind, de fapt, o abureală a fostului secretar de stat Valentin ŞONERIU. În realitate, firma era în rahat până la gât şi s-a dorit evitarea unei asocieri directe între brandul CarmOlimp şi insolvenţa ce devenise inevitabilă.

Chiar dacă prima solicitare de aplicare a Legii 85/2014 a fost înregistrată la finalul anului 2015, compania deţinută oficial de Mihaela Georgiana ŞONERIU (39 de ani) a evitat sentinţa de deschidere a procedurii până pe 1 februarie 2017, dată la care Tribunalul Braşov s-a îndurat să admită cererile formulate de creditorii BRD-GSG, ROPARDO SRL şi Gabriela Simona CÂNDEA (Dosarul nr. 3821/62/2016). Interesant este faptul că această incapacitate de plată vine după ce CARMOLIMP SRL a raportat pentru 2015 cel mai mare profit din istorie, iar anul trecut ar fi încasat 1,4 milioane euro de la APIA, cea mai mare subvenţie acordată în 2016 pentru creşterea animalelor (detalii AICI).

În cadrul procedurii, practicianul CITR FILIALA BRAŞOV SPRL a fost desemnat administrator judiciar provizoriu, iar data de 12 aprilie 2017 a fost stabilită drept termen limită de înscriere la masa credală. Prima şedintă a Adunării Creditorilor a fost convocată pe 8 mai 2017, ora 14:00, la sediul ales al adminitratorului judiciar (Bucureşti, str.Gara Herăstrău nr.4, clădirea A, et.3, sector 2).

Se încearcă furtul mărcii CarmOlimp

Dacă CITR FILIALA BRAŞOV SPRL şi-a propus să-şi facă treaba „ca la carte”, ceea ce nu se prezumă, ar trebui să sesizeze urgent că, pe 13 februarie 2017, a fost depusă o cerere pentru înregistrarea mărcii CarmOlimp pe clasa 29 – Carne, peşte, păsări şi vânat. Conform menţiunilor oficiale de la OSIM, solicitantul mărcii este firma POFTĂ SAU FOAME SRL Victoria (CUI: 15713967), ceea ce LEGAL este imposibil, pentru că la data respectivă, 13 februarie 2017, NU MAI EXISTA o firmă cu acest nume. A existat până în decembrie 2016, când unicul asociat Anuţa RĂDUCAN (65 de ani, din Târgu Jiu!) a decis să o reboteze CARMEN’S ARTISANAL FOODS SRL.

Şi asta nu e tot. Societatea respectivă s-a numit POFTĂ SAU FOAME SRL doar o lună – până în noiembrie 2016 numele a fost OLIMPIC EXCHANGE SRL… iar până în ianuarie 2016 a fost deţinută de Olimpiu ŞONERIU (60 de ani) şi Carmen Cecilia ŞONERIU (57 de ani).

Faptul că cererea de marcă a fost depusă pe un nume de firmă care nu mai exista de aproape două luni sugerează că acţiunea a fost pregătită încă de anul trecut, dar a apărut o întârziere pe parcurs… poate din cauza mandatarului, un consultant în proprietate intelectuală/industrială „specializat” în şmecherii!

De ce această tentativă de furt? Pentru că se intenţionează folosirea mărcii CarmOlimp de către o altă firmă (CARMEN’S ARTISANAL FOODS SRL), iar cumpărarea (cesiunea) sau închirierea (licenţierea) de la AUSTIN MEATS SRL ar însemna plata unor sume importante… care ar ajunge la creditori. Şi nu e mai economic să o furi?! Ţinând cont de multe alte cazuri întâlnite, mă mir că nu s-a recurs la un contract de cesiune antedatat! O fi fost prea mic onorariul pentru consultant!

1.122 de bilete la ordin refuzate la plată

Revenind la insolvenţa AUSTIN MEATS SRL, fosta CARMOLIMP SRL, trebuie să menţionez că administratorul judiciar a identificat, conform actelor contabile ale firmei, peste 150 de creditori, o listă cu aceştia fiind anexată la notificarea privind deschiderea procedurii.

Totuşi, nu este exclus să fie mai mulţi, dacă ţinem cont de lipsa de onestitate financiară manifestată de societatea familiei ŞONERIU… şi prezentată în toată splendoarea de Centrala Incidentelor de Plăţi (CIP): 1.122 de bilete la ordin refuzate la plată şi o sumă totală refuzată la plată (aferentă acestor incidente) de 201.551.653,83 lei.

În cadrul Dosarului de insolvenţă nr.3821/62/2016, al debitoarei AUSTIN MEATS SRL, următorul termen de judecată este programat pe 3 mai 2017. (sursa foto: zastavki.com)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact