O afacere „electrică” de 10 milioane euro a ajuns în insolvenţă; sentinţa instanţei prezintă informaţii eronate

DDS GROUP SRL Bucureşti (CUI: 12442588) este un important distribuitor de materiale/componente electrice, care îşi desfăşoară activitatea în Capitală, dar şi în Galaţi şi Constanţa. Pe 28 februarie 2017, a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă formulată în aşa fel încât, dincolo de greşelile gramaticale, dă impresia că (parţial) este o preluare de pe la vreo şuşanea gen Topul Firmelor.

Astfel în motivarea cererii, se spune că „în cei 18 ani de activitate, societatea DDS GROUP SRL a cunoscut o reală ascensiune a dezvoltării şi poziţionării în piaţa românească de profil, ajungând în scurt timp la o cifră de afaceri netă semnificativă şi, în mod implicit, la extinderea portofoliului de clienţi, şi deşi activitatea societăţii, de la înfiinţare şi până în prezent, s-a desfăşurat în bune condiţii, contextul economic defavorabil existent la momentul de faţă, la nivel general dar, mai ales la nivelul sectorului de activitate, s-a resimţit acut asupra activităţii companiei”! Zicerea „poetului” de la DDS GROUP SRL seamănă cu declaraţiile unor antrenori de fotbal: „noi am jucat foarte bine şi doar vremea şi ghinionul au făcut să pierdem cu 4-0„!

În motivarea sentinţei se spune că „din actele depuse la dosarul cauzei de către debitoare, rezultă că societatea înregistrează datorii care trebuie plătite într-o perioadă de până la un an de 337.990 lei„, afirmaţie clar eronată – DDS GROUP SRL are o cifră de afaceri de peste 10 milioane euro (în 2015), „ar fi parfum” dacă ar avea restanţe de numai 75.000 euro – numai cele la stat sunt de 418.969 lei. Cel mai probabil, pasajul respectiv este copiat dintr-o altă sentinţă, dar şi mai grav este faptul că în acelaşi document se mai spune că „societatea nu mai desfăşoară activitate comercială„. Grefierul din Dosarul nr.6817/3/2017, persoana care cel mai probabil se face vinovată de aceste aberaţii, se numeşte Oana Simona MARIN, iar judecătorul sindic din această speţă este Vasile FIŢIGĂU.

În cadrul procedurii de insolvenţă, CII VONICA LUCIAN va îndeplini atribuţiile de administrator judiciar provizoriu, iar data de 13 aprilie 2017 este termen-limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor. Prima Adunare a Creditorilor se va desfăşura pe pe 8 mai 2017, ora 15:00, la sediul ales al administratorului judiciar (Bucureşti, str.Henri Coandă nr.27, sector 1), iar Lucian VONICA deja a comunicat pretenţiile sale financiare în cazul în care va fi confirmat în funcţie: 5.000 lei/lună + 5% din sumele distribuite creditorilor.

Societatea DDS GROUP SRL este deţinută integral şi administrată de constănţeanul Eugen Valentin CONSTANTIN (45 de ani), individ care mai figurează ca asociat la TREND INVESTMENT SRL bucureşti (CUI: 15455582) – firmă cu activitate suspendată din 2013.

În cadrul Dosarului de insolvenţă nr.6817/3/2017, următorul termen de judecată este programat tocmai pe 28 iunie 2016. (sursa foto: xinology.com)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact