CASITHERM SERVICE a intrat direct în faliment; care sunt termenele procedurii… nepublicate pe portal.just.ro!

CASITHERM SERVICE SRL Timişoara (CUI/CIF: 15946830) a fost înfiinţată în noiembrie 2003, este deţinută „juma-juma” de Cristian Adrian BEJERIŢA şi Ştefan FOLDI, cu menţiunea că doar FOLDI este administrator, are ca activitate principală „lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat” (Cod CAEN: 4322), iar pe site-ul propriu se laudă cu peste 8.000 de clienţi cărora le „asigură buna funcţionare a echipamentelor şi instalaţiilor termice sau frigorifice”.

În 2016, firma timişoreană a înregistrat o creştere cu peste 5 milioane lei a cifrei de afaceri, dar cu preţul majorării semnificative a datoriilor (şi creanţelor). În anul următor, cifra de afaceri a scăzut cu aproape 5 milioane lei, numai că datoriile nu au revenit la nivelul anterior, ci chiar au crescut cu mai bine de un milion de lei. O evoluţie asemănătoare au avut şi creanţele, iar asta arată o situaţie îngrijorătoare a lichidităţilor.

Chiar dacă a înregistrat doar câteva procese în calitate de debitoare, în special în ultimele luni, CASITHERM SERVICE SRL a solicitat pe 20 decembrie 2018 intrarea sub incidenţa Legii 85/2014, dar surpriza mare este că societatea a precizat în cererea introductivă că „nu sunt şanse de reorganizare” şi „şi-a declarat intenţia de a intra în procedura simplificată„, adică direct în faliment.

Pentru că sărbătorile sunt mai importante decât legea, cel puţin la Tribunalul Timiş, primul termen de judecată a fost programat abia pe 16 ianuarie 2019, iar în acea zi judecătorul sindic Oana Sanda AVRAMESCU a admis cererea şi a dispus „deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă faţă de debitoarea CASITHERM SERVICE SRL”, iar în funcţia de lichidator judiciar provizoriu a numit practicianul INSOLVEIN SPRL.

Intsnţa a mai stabilit data de 4 martie 2019 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, iar prima Adunare a Creditorilor urmează să se întruneasscă pe 18 martie 2019, ora 12:00, la sediul lichidatorului.

Conform proastelor obiceiuri tolerate de şefa instituţiei, judecătoarea Adriana STOICESCU (un exemplu AICI), Tribunalul Timiş a publicat pe portal.just.ro doar atât: „Deschide procedura„. Şi mai grav e că la „părţi” este menţionată debitoarea „prin administrator judiciar INSOLVEIN SPRL”, ceea ce induce în eroare creditorii, lăsând impresia că firma ar fi intrat în insolvenţă (procedura generală). În realitate, CASITHERM SERVICE SRL este ca şi îngropată, iar INSOLVEIN SPRL are calitatea de lichidator judiciar (provizoriu).

Următorul termen de judecată în Dosarul nr.5960/30/2018, al debitoarei CASITHERM SERVICE SRL Timişoara, este programat pe 3 aprilie 2019. (sursa foto: .temperaturepronorthatlanta.com)

DOCUMENT ATAŞAT:
CASITHERM SERVICE SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă simplificată