Cât cheltuim pentru puşcăriaşi? 1,35 MILIARDE LEI în 2018. În afară de puşcăriaşi, cine mai primeşte GRATUIT cazare şi masă în România?

S-a tot spus că un puşcăriaş (din România) nu necesită cheltuieli foarte mari… deşi prin presă au apărut calcule care spuneau altceva.

Conform surselor oficiale (AICI), cheltuielile totale ale ANP (Administraţia Naţională a Penitenciarelor) au fost anul trecut de 1.350.598.000 lei. Adică 1,35 MILIARDE LEI.

Tot conform surselor oficiale, numărul deţinuţilor la începutul anului 2018 a fost de 23.525. A mai liberat Tudorel cu recursul compensatoriu, unii deja au revenit „acasă”, alţii „sunt pe drum”.

Să împărţim 1,35 MILIARDE LEI la 20.000 de deţinuţi (să zicem că aceasta a fost media anului trecut). Rezultă 14.500 euro pe an, adică undeva la 1.200 de euro pe lună per deţinut.

Nu trebuie să împuşcăm deţinuţii pentru că generează astfel de cheltuieli, mult mai mari decât pentru oamenii cu probleme (numiţi incorect „handicapaţi”)… dar îi putem pune la muncă, să-şi câştige cazarea şi masa. Aşa cum cum facem toţi. Muncim ca să stăm undeva şi să mâncăm ceva. Nu mai zic că plătim şi impozite/taxe pentru că muncim! Puşcăriaşii nu plătesc nimic pentru că stau degeaba, ci primesc moka mâncare, cazare, asistenţă medicală! Eu mă mir că încă nu a venit nimeni cu ideea ca perioadele de detenţie să fie considerate vechime în muncă, la calcularea pensiei!

Dacă munca e opţională pentru puşcăriaşi, să fie şi mâncarea. Nu munceşti… nu mănânci. DA, să fie lăsaţi să moară de foame… sau să le plătească masa şi cazarea APADOR-CH, dacă nu mai poate de grija lor! Cum o să muncească când va fi liber un individ care s-a învăţat să nu facă nimic în puşcărie? Va fura, va da în cap cuiva… chiar şi numai pentru a reveni acolo unde primeşte GRATUIT cazare şi masă.

În afară de puşcăriaşi, cine mai primeşte cazare şi masă fără să facă nimic în schimb?