Ce are de ascuns RAREŞ BOGDAN? Firma TREND COMMUNICATION nu a depus bilanţul, iar declaraţia de avere a europarlamentarului nu a ajuns la ANI

Fostul „jurnalist cu batistuţă” Ioan-Rareş BOGDAN (foto), ajuns europarlamentar, este unul dintre cei mai penibili liberali în viaţă… dacă ne amintim numai de promisiunea legată de eliminarea pensiilor speciale şi de neacceptarea traseiştilor în partidul din care face parte (dacă adunăm pdl-iştii şi psd-iştii… s-ar putea ca pnl-iştii să fie minoritari). Dar nu asta e problema de astăzi, că nu vorbim de un articol electoral.

Ioan-Rareş BOGDAN, care a împlinit 46 de ani în urmă cu două zile, este asociat cu 33,33% la TREND COMMUNICATION SRL Cluj-Napoca (CUI/CIF: 14388957), celelalte părţi sociale fiind deţinute de Horia Marius BOGDAN (fratele) şi Vasilică Octavian HOANDRĂ, fiecare cu 33,33%. Demn de semnalat este faptul că această structură a asociaţilor şi numirea lui Horia Marius BOGDAN în funcţia de administrator (în locul lui HOANDRĂ) au apărut imediat după ce Rareş BOGDAN a devenit membru PNL şi s-a anunţat că va deschide lista partidului la alegerile europarlamentare.

Anul acesta, din cauza coronavirusului, termenul limită pentru depunerea bilanţurilor a fost 31 iulie 2020 (în anii normali a fost 31 mai). Suntem în 19 septembrie 2020 şi rezultatele financiare de anul trecut ale companiei TREND COMMUNICATION SRL nu sunt postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice… deci nu au fost depuse situaţiile financiare la Fisc, aşa cum prevede legea.

În condiţiile în care nu vorbim de o firmă care să fi tras heblul din cauza COVID 19, este clar că TREND COMMUNICATION SRL nu a depus INTENŢIONAT aceste documente… pentru ca rezultatele să nu devină publice şi, astfel, să evite eventualele analize ale sumelor încasate (cum s-a întâmplat anul trecut – AICI). Ţinând cont de faptul că NEWS PORTAL SRL (CUI/CIF: 27365122) – firmă administrată de HOANDRĂ şi care teoretic se ocupă de site-ul ziuadecj.ro – nu a depus bilanţul nici pe 2018, pare că e o modă sau o strategie într-un anumit cerc de oameni de afaceri din Cluj!

Dacă la TREND COMMUNICATION SRL s-ar putea spune că „nu e meritul” lui Rareş BOGDAN, el fiind doar asociat, situaţia se schimbă în cazul declaraţiei de avere din acest an (2020).

Termenul limită pentru depunerea acestor documente (declaraţie de avere şi de interese) a fost 15 iunie 2020 (nu a fost prelungit). Au trecut mai bine de 3 luni şi declaraţia de avere a lui Ioan-Rareş BOGDAN nu este postată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Am verificat pentru alţi europarlamentari (Carmen AVRAM şi Traian BĂSESCU), iar aceştia au declaraţiile de avere (şi de interese) pe integritate.eu. Asta înseamnă că Rareş BOGDAN ori nu a completat/depus documentele respective… ori a făcut în aşa fel încât să nu devină publice, aşa cum prevede legea.

Bilanţ – NU, declaraţie de avere – NU… ce (mai) are de ascuns marele demagog liberal? (sursa foto: facebook.com/Rares.I.Bogdan)