Daniela IONESCU a vândut EURO TOP STAR… dar tot s-a ales cu dosar de atragere a răspunderii personale; lichidatorul HOMORANU nu pomeneşte nimic de fondatoarea firmei şi aruncă vina pe „necăjitul” care a preluat „mortul”

Societatea EURO TOP STAR SRL (CUI/CIF: 41418559) a fost înfiinţată de Daniela IONESCU (din Piatra Neamţ) în iulie 2019, cu sediul social în satul Grajduri şi urma să se ocupe de „intermedieri în comerţul cu produse diverse”. A raportat angajaţi începând cu luna august 2019, iar în februarie 2020 a fost vândută – în două etape (majorare de capital social şi cesiune părţi sociale – unui individ pe nume Ioan ROŞU. Tot atunci, sediul social a fost mutat în municipiul Iaşi

După numai câteva zile de la preluarea afacerii, acest Ioan ROŞU a decis „dizolvarea societăţii, precum şi lichidarea simultană a activului şi pasivului” şi a optat pentru numirea în funcţia de lichidator a practicianului CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU IPURL Iaşi.

Pentru că EURO TOP STAR SRL avea datorii la stat, s-a trecut la procedura simplificată de faliment, de care s-a ocupat – cu superficialtate sau cu ticăloşie! – CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU IPURL. Deşi este foarte clar că vânzarea a fost formală/fictivă, având ca scop pasarea responsabilităţii, aşa-zisul specialist în insolvenţe Gheorghe HOMORANU nu a pomenit nimic de unicul asociat şi administrator fondator Daniela IONESCU, ci l-a menţionat în documentele depuse la Dosarul nr.2414/99/2020 doar pe Ioan ROŞU (şi doar cu iniţiale – un obicei prost al acestui practician).

Noroc că Fiscul ieşean s-a cam lămurit cine e HOMORANU, aşa că nu a ţinut cont de rapoartele întocmite de acesta şi a formulat cerere de atragere a răspunderii personale/patrimoniale împotriva ambilor foşti administratori – Daniela IONESCU şi Ioan ROŞU. Dosarul asociat 2414/99/2020/a1 a fost înregistrat la Tribunalul Iaşi pe 18 septembrie 2019 şi încă nu a fost stabilit primul termen de judecată.