Ce produce salonul de înfrumuseţare ŞUMUDICĂ? De 14 ani, doar pierderi… şi venituri dubios de mici

SALON-SUMUDICA-600

Marius Ninel ŞUMUDICĂ (împlineşte 46 de ani în martie) este antrenor la echipa de fotbal ASTRA GIURGIU (ieri încă mai era) şi de multe ori s-a lăudat cu afacerea extraordinară a soţiei, un salon de înfrumuseţare şi care „produce milioanele” (AICI un articol relativ decent). Pe soţia antrenorului o cheamă ELENA ŞUMUDICĂ (44 de ani), şi nu Liliana, aşa cum tot scriu ziarele de monden. De o inteligenţă sclipitoare legenda de la o fotografie de AICI – „La vârsta ei, Liliana Sumudică arată foarte bine„. Acesta s-a vrut a fi un compliment!

Firma la care Elena ŞUMUDICĂ este unic asociat şi administrator se numeşte NEW LINE STUDIO SRL Bucureşti (CUI: 14441899, înfiinţată în 2002) şi din ianuarie 2008 are ca obiect principal de activitate „coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare„. În toţi cei 14 ani de activitate (2002-2015, pentru 2016 încă nu sunt publicate rezultatele financiare), societatea a raportat pierderi care totalizează 593.494 lei.

Pierderile reprezintă prima problemă care bate la ochi. A doua, poate şi mai deranjantă, este mărimea veniturilor raportate în 2011-2014, o medie undeva la 15 euro PE ZI (am luat în calcul doar 300 zile lucrătoare pe an, deşi se lucrează şi duminica). M-am gândit că poate e o chestie socială, adică doi lei un tuns, 3 lei un permanent şi 4 lei un solar. Dar nu, sunt preţuri obişnuite. Dacă nu aţi înţeles exact care e treaba cu „MASAJ SOLAR„, cum apare în fotografie, să ştiţi că nu e o nouă tehnologie, un nou tratament, e vorba de două servicii diferite (şi obişnuite): masaj şi solar.

E adevărat că în 2015 a crescut „fantastic” cifra de afaceri, dar nici aşa nu pare o afacere în regulă. Vorbim de venituri de numai 1.100 euro pe lună. Bun, e un salon de cartier, îngrămădit într-un apartament de două camere, cu un aparat de aer condiţionat de pe vremea când Şumudică era jucător (AICI, dreapta sus). Dar care e logica să plăteşti 3.000 euro din propriul buzunar (pierderea din 2015), când ai putea să încasezi lejer 2.000 de euro (tot pe an) din închiriere?

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, există posibilitatea să fie raportări eronate la Finanţe (în 2012, 2014 şi 2015 nu figurează niciun salariat), dar cu siguranţă că, la cheltuielile declarate, nu pot exista mai mult de 3 (cu normă întreagă sau 5-6 part-time). Datoriile – imense, dacă la raportăm la cifra de afaceri – sunt cel mai probabil către Elena ŞUMUDICĂ, pentru că trebuia să acopere cineva pierderile din cei 14 ani. Firma care administrează salonul cu acelaşi nume nu a avut şi nu are procese cu eventuali creditori.

Şi ca să nu o lungesc prea tare că ne apucă weekendul (la bugetari, cred că deja a început), încerc să găsesc o explicaţie a menţinerii acestei afaceri neprofitabile (oficial) şi am 3 variante:

  • – salonul chiar nu are clienţi, dar nu este închis de Elena ŞUMUDICĂ pentru că… altceva ce să facă? Aşa, e patroană de salon de înfrumuseţare, cine se uită la bilanţuri?
  • – NEW LINE STUDIO SRL prestează gratuit către persoane defavorizate, gen familii ale jucătorilor rapidişti şi nu numai;
  • s-a stricat casa de marcat de câţiva ani şi nu a mai reparat-o nimeni!

Prin urmare şi-aşa deci… milioanele de care vorbeşte Marius ŞUMUDICĂ sunt de lei vechi şi în minus. Şi o ironie amară: pierderile acumulate de salonul doamnei sunt cât clauza lui ŞUMI pentru a pleca de la ASTRA! (Sursa foto: facebook.com/newlinestudiobucuresti)

NEW-LINE-STUDIO-14-ani-(2015)-w