Cerere de atragere a răspunderii personale în cazul falimentului MERLIN OIL SERVICES… firmă înfiinţată de Merlin IVANCEA, noul primar din Slobozia Bradului

Societatea MERLIN OIL SERVICES SRL (CUI/CIF: 31543325) a fost înfiinţată în aprilie 2013, de către Merlin IVANCEA (foto, alături de Ludovic ORBAN), individ care a fost ales primar al comunei Slobozia Bradului (judeţul Vrancea) la alegerile locale din acest an.

În 2016, Merlin IVANCEA se retrage din firmă, iar cele 20.000 de părţi sociale, în valoare totală de 200.000 lei, sunt preluate/cumpărate de Cecilia IVANCEA, care devine şi unic administrator… curios fiind faptul că această hotărâre a fost publicată de două ori în Monitorul Oficial, la două luni distanţă şi cu numere de înregistrare diferite!

Demn de semnlat este şi faptul că, în august 2016, Merlin IVANCEA a înfiinţat MERLIN COLLECT SRL (CUI/CIF: 36424244), firmă despre care susţine că a administrat-o anul trecut… deşi documentele oficiale arată altceva – detalii AICI!

Vânzarea MERLIN OIL SERVICES SRL este ciudată şi probabil fictivă dacă ţinem cont de faptul că vorbim de minoritatea romă… care desconsideră femeia. De exemplu, declaraţia de avere a lui Merlin IVANCEA nu menţionează soţia acestuia nici măcar în trecere, doar el se consideră proprietar pe terenurile şi clădirile „familiei”, chiar dacă au fost dobândite după căsătorie. Mai mult, Cecilia IVANCEA ar fi plătit 200.000 de lei pe părţile sociale preluate… o să întreb la ONPCSB dacă a fost raportată tranzacţia!

În octombrie 2018, debitoarea MERLIN OIL SERVICES SRL a intrat direct în faliment, la propria cerere, iar tabelul definitiv prezintă o masă credală de 446.698 lei, singurul „sponsor” fiind Fiscul (AJFP Vrancea)… cu toate că pe portalul instanţelor de judecată mai apare un creditor (COMPANIA NAŢIONALĂ PENTRU CONTROLUL CAZANELOR, INSTALAŢIILOR DE RIDICAT ŞI RECIPIENTELOR SUB PRESIUNE SA)!

Conform site-ului ANAF, firma deţinută în acte de Cecilia IVANCEA figurează la 30 septembrie 2020 cu obligaţii restante la bugetele de stat mai mari decât în tabel, de 463.460 lei, iar această sumă include o componentă de stopaj la sursă (impozite şi contribuţii reţinute de la angajaţi şi nevirate la stat).

La aproape doi ani de la deschiderea procedurii de faliment, AJFP Vrancea s-a îndurat să depună cerere de atragere a răspunderii personale… dar numai împotriva ultimului administrator, Cecilia IVANCEA, fără a lua în considerare eventuala contribuţie la acumularea datoriilor a lui Merlin IVANCEA. Totuşi, ar mai avea timp să completeze cererea, primul termen de judecată în Dosarul asociat nr.1514/91/2018/a1 fiind programat pe 17 noiembrie 2020. (sursa foto: facebook.com/uiiiinjbhu)

CITIŢI ŞI:
Primarul ales Merlin IVANCEA susţine că a administrat MERLIN COLLECT în 2019… deşi oficial s-a retras din firmă în 2018; o tânără de 19 ani a majorat capitalul social “cu suma de 100.000 lei in numerar”; cererea de insolvenţă va fi judecată pe 19 octombrie 2020