Cerere de insolvenţă împotriva CARREFOUR ROMÂNIA

CARREFOUR ROMÂNIA SA Bucureşti (CUI: 11588780), compania care deţine/administrează hipermarketurile şi supermarketurile cu acelaşi nume (nu şi market-urile preluate de la BILLA, acelea sunt pe altă societate), a încheiat anul trecut cu cele mai bune rezultate din istoria societăţii: profit net de 261,7 milioane lei, cifră de afaceri de 7,3 MILIARDE LEI şi capitaluri proprii de 1,29 MILIARDE LEI, performanţe obţinute cu 9.997 angajaţi (număr mediu record). Totuşi, trebuie remarcat faptul că şi datoriile au ajuns la un maxim istoric, de 2,05 MILIARDE LEI.

Ieri, 15 octombrie 2019, CARREFOUR ROMÂNIA SA a avut parte de o mare surpriză (de care e posibil să afle acum, din acest articol)… şi anume că i s-a cerut insolvenţa, partenerul de afaceri care a iniţiat un astfel de demers juridic fiind firma italiană LAGUNA SNC DI FACCIO MARCELLINO E SGUBIN CARLA (numele e „pocit” pe portal.just.ro), reprezentată de CABINET DE AVOCAT CERMIAN FLOAREA (din Oradea).

Solicitarea presupusului creditor italian de aplicare a Legii 85/2014 împotriva CARREFOUR ROMÂNIA SA a dus la constituirea Dosarului nr.30896/3/2019, pentru care Tribunalul Bucureşti încă nu a programat primul termen de judecată. (sursa foto: carrefour.ro)