Cerere de insolvenţă împotriva furnizorului de gaze naturale MIHOC OIL

Înfiinţată în februarie 1996 sub numele ALCOOL GRAD SRL, actuala societate MIHOC OIL SRL (CUI/CIF: 8137551) are sediul social în comuna Pipirig din judeţul Neamţ, este deţinută şi administrată de Andreea FIRĂSTRĂU MIHOC, iar conform site-ului propriu „are ca principal obiect de activitate colectarea, transportul şi valorificarea deşeurilor periculoase (reziduuri petroliere şi uleiuri uzate) prin punctul de lucru «instalaţie tratare deşeuri periculoase şi stabilizare ţiţei uşor”, situat în partea nordică a localităţii Pipirig, pe malul drept al râului Ozana”… şi este „operator licenţiat furnizare gaze naturale„.

Inedită este următoarea „ispravă” a firmei nemţene: în ianuarie 2016 a efectuat săpături pentru racordarea la reţeaua de gaz metan a Mănăstirilor Secu şi Sihăstria… fără a solicita supraveghere arheologică, obligatorie prin lege. Iar pentru asta a primit o amendă de 50.000 lei! (detalii AICI)

Deşi activează într-un domeniu considerat bănos, de câţiva ani MIHOC OIL SRL raportează profituri de sub 3% din cifra de afaceri… după ce în 2014 „a greşit” şi a anunţat un plus net de 1,4 milioane lei, la o cifră de afaceri de 8,66 milioane lei.

În 2017, cu 45 de angajaţi, acest „operator licenţiat furnizare gaze naturale” a obţinut un profit net de numai 143.185 lei, la o cifră de afaceri de 8,84 milioane lei, iar exerciţiul financiar a fost închis cu datorii totale de 6,5 milioane lei şi active circulante de 2,93 milioane lei.

În ultima perioada, MIHOC OIL SRL a avut ceva probleme cu partenerii de afaecri, în sensul că a fost dată în judecată pentru plata unor sume de bani de firme importante, cum ar fi E.ON ENERGIE ROMÂNIA SA, CONPET SA, FIDELIS ENERGY SRL sau GENERALCONSTRUCT SA.

Dacă în cazul acestor creditoare a fost vorba de „pretenţii”, „ordonanţă de plată” sau cel mult „încuviinţare executare silită”, firma bârlădeană ECOMOCAR SRL (CUI/CIF: 36727990) a apelat direct la Legea 85/2014 şi a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva MIHOC OIL SRL.

Cererea a fost înregistrată pe 26 februarie 2019 şi a dus la constituirea Dosarului nr.371/103/2019… pentru care Tribunalul Neamţ încă nu a stabilit data primului termen de judecată. Nu, nu e o eroare sau o excepţie, aşa procedează această instanţă… cel puţin în cazul cererilor depuse de creditoare din alte judeţe: anunţă primul termen de judecată după vreo două luni de la înregistrarea dosarului… iar termenul este peste alte două-trei luni.

Şi încă o informaţie, teoretic fără legătură cu cererea de insolvenţă sau cu procesele anterioare: în iunie 2017, Andreea FIRĂSTRĂU MIHOC şi Victor Cătălin FIRĂSTRĂU MIHOC au înfiinţat firma FM GAZ SRL Roman (CUI/CIF: 37799692). (sursa foto: gandul.info)