MILKA: Cum ar fi să mulgi o vacă şi să vezi că din ugerul animalului se scurge nişte lapte praf?

Reclamele la ciocolatele Milka vorbesc de o văcuţă mov, care trăieşte prin Alpi şi care livrează nişte „lapte alpin – 100%„.

Din păcate sau din fericire, depinde cum interpretăm, eu consum ciocolată Milka. Şi am constatat că nu voi ajunge tandru şi îndrăzneţ, aşa cum spun reclamele, dacă bag în mine ciocolata MILKA.

Am ajuns la această concluzie pentru că laptele din ciocolată… nu e de la văcuţa mov, nu e din Alpi. Probabil e lapte praf.

De ce spun asta?

Pentru că la foarte multe sortimente de ciocolată MILKA a fost acoperit „timbrul” care spune că e vorba de „100 Alpine Milk”.

Am întrebat la supermark dacă ei, reprezentanţii magazinului, au acoperit menţiunea de pe ciocolată care se referea la „100% Alpine milk”. Mi s-a spus că „Aşa am primit-o„. Şi sunt convins că e aşa.

OK, hai să nu o lălăim: Ciocolata MILKA nu are nicio legătură cu „Alpine milk”, e vorba de lapte praf, nu contează de unde.

Şi dacă NU e lapte din Alpi, trebuie menţionată chestia asta şi la ingrediente… acolo unde scrie „ciocolată cu lapte alpin„!

DA, eu, în calitate de consumator, pot şi voi cere Protecţiei Consumatorilor să scoată de la vânzare ciocolatele MILKA care nu au nicio treabă cu „laptele din Alpi”.

DE CE? Pentru că menţiunea „ciocolată cu lapte alpin” este falsă.

DA, am o bănuială că MILKA s-a înţeles cu Protecţia Consumatorilor… să-şi bată joc de noi, consumatorii. Din acest motiv a apărut acoperirea peste menţiunea legată de „100% Alpine milk”… deşi normal ar fi fost ca produsele să fie scoase de la vânzare pentru că în continuare eticheta (ambalajul) conţine informaţii false.