Cererea de insolvenţă împotriva ASTALROM se va judeca luna aceasta; debitoarea este deţinută de ASTALDI

ASTALROM SA Călăraşi (CUI/CIF: 1931520), fosta Societate de Utilaj Greu pentru Construcţii şi Transporturi – SUGT, este deţinută de ASTALDI SPA (Italia) şi, ca multe firme de construcţii care depind de investiţiile publice, are probleme cu banii şi, implicit, cu creditorii.

Pentru anul trecut, ASTALROM SA a raportat cea mai mică cifră de afaceri din ultimii 12 ani, de 27,9 milioane lei, şi pierderi record de 6 milioane lei, rezultate obţinute cu 155 de angajaţi – cel mai mic număr (mediu) de salariaţi de după 2000.

Unul dintre creditorii nemulţumiţi de felul în care compania cu capital italian îşi onorează obligaţiile de plată este MARCRIS INVEST CONSTRUCT SRL Bucureşti (CUI/CIF: 36820460), o mică firmă de construcţii din Bucureşti, înfiinţată în decembrie 2016 şi deţinută de Marian Catalin ŞERBAN şi Marian ŞERBAN.

Societatea celor doi ŞERBAN nu a stat prea mult la discuţii şi „a sărit direct la gâtul” ASTALROM SA… prin depunerea unei cereri de deschidere a insolvenţei împotriva acestei debitoare, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.1288/116/2018 de la Tribunalul Călăraşi.

Instanţa s-a îndurat într-un târziu să stabileacă primul termen de judecată în cazul acestei cereri şi, surprinzător, nu e la anu’, ci pe 27 noiembrie 2018. Cele mai mari şanse sunt ca ASTALROM SA să-şi plătească datoria sau măcar să ajungă la o înţelegere cu MARCRIS INVEST CONSTRUCT SRL şi, astfel, dosarul să se închidă. Asta dacă nu cumva ajunge ASTALROM SA la concluzia că insolvenţa este o variantă bună pentru vremurile actuale! (sursa foto: astalrom.eu)