VASILE AXINTE: Nu doar un parlamentar mizerabil (de Iaşi), ci şi asociat minoritar de succes: „dividente” de peste 100.000 lei

M-am plâns pe Facebook că nu ştiu cine e parlamentarul ieşean pe nume Vasile AXINTE, unul dintre cei care au votat contra Autostrăzii A8. Am avut oarece „remuşcări” şi m-am interesat despre „omul” respectiv.

Din cea mai recentă declaraţie de avere a individului am aflat că „e dat dracului”, mai exact e un mare întreprinzător din Paşcani. Deţine 10% din ROM-ELADA SRL Paşcani (CUI/CIF: 6791524) şi 19,48% din SOCIETATE COOPERATIVA MESTESUGAREASCA DE GRADUL 1 „ELMET-SERVICE” Paşcani (CUI: 3632974)

Aceste două societăţi cu doar câţiva angajaţi aduc asociaţilor dividende… cum nici măcar nu visează acţionarii marilor companii.

Conform declaraţiei de avere, asociatul minoritar Vasile AXINTE a încasat pentru anul 2017 „dividente” (aşa scrie el în declaraţie, oficial se numesc dividende!) de 66.000 lei de la ROM-ELADA SRL. De la SOCIETATE COOPERATIVA MESTESUGAREASCA DE GRADUL 1 „ELMET-SERVICE”, acelaşi asociat minoritar Vasile AXINTE a obţinut 42.429 lei. Ca „dividente„. Plus tot atât pentru soţia Maria AXENTE. Tot „dividente”.

Ca să nu avem discuţii, postez rezultatele financiare ale celor două firme.

ROM ELADA SRL a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 17 milioane lei şi un profit net de 964.457 lei, rezultate obţinute cu 6 angajaţi. Obiectul principal de activitate al firmei este „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate” (cod CAEN: 4671), iar principalul asociat se numeşte Octavian COSTEA (50%). Diferenţa de 40% din capitalul social este deţinută de SOCIETATE COOPERATIVA MESTESUGAREASCA DE GRADUL 1 „ELMET-SERVICE”.

În ceea ce priveşte SOCIETATE COOPERATIVA MESTESUGAREASCA DE GRADUL 1 „ELMET-SERVICE”, bilanţul pe anul trecut arată o cifră de afaceri de 336.854 lei şi un profit net de 114.950 lei, rezultate obţinute cu 9 angajaţi. Obiectul principal de activitate al societăţii este „întreţinerea şi repararea autovehiculelor” (Cod CAEN: 6820). 

În concluzie:
Sunt foarte răutăcioşi cei care îl ignoră pe Vasile AXINTE. El este un întreprinzător cu viziune. Deţine doar 10%, respectiv 19,48% din două firme din Paşcani. Dar sunt firme de succes. Nu au aflat marii jucători, că altfel le-ar fi cumpărat până acum! (sursa foto: reporteris.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
VASILE AXINTE – declaraţie de avere