Cine sunt principalii patroni ai „grupului infracţional” sancţionat de Consiliul Concurenţei: Dragoş ANASTASIU, un turc şi Alin BURCEA; au fost „turnaţi” de CHRISTIAN TOUR

Conform unui comunicat transmis de Consiliul Concurenţei (acesta), 13 agenţii de turism şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 11.419.539.35 lei.

OK, ştirea aceasta a fost publicată de toată lumea.

Dar hai să vedem care sunt principalele agenţii şi principalii patroni amendaţi de Consiliul Concurenţei.

¤ 5.397.762,87 lei – TOURING EUROPABUS ROMANIA SRL (CUI/CIF: 7177280)

DA, e Dragoş Michael ANASTASIU (eurolines.ro), se spune în comunicat că a recunoscut golănia sancţionată de Consiliul Concurenţei. Dragoş ANASTASIU a fost la un moment dat şef la ANAT

¤ PRESTIGE TOURS INTERNATIONAL SRL (CUI/CIF: 15565321): amendă de 2,14 milioane lei

Firma/agenţia e deţinută de Kadiroglu MUSTAFA din Turcia

¤ 1.723.737,00 lei  – PARALELA 45 TRAVEL (CUI/CIF: 6505940)

Da, e Alin Nicolae BURCEA, „cel mai extraordinar om” din turismul românesc. A fost şef la ANAT la un moment dat şi le-a zis celor care au cumpărat servicii de la OMNIA TURISM că nu mai au nicio şansă să-şi recupereze banii.

După părerea mea:
Amenzile mari aplicate de Consiliul Concurenţei nu sunt de natură să bulverseze activitatea agenţiilor TOURING EUROPABUS ROMANIA SRL (Dragoş ANASTASIU) sau PARALELA 45 (Alin BURCEA), dar am nişte dubii legate de PRESTIGE TOURS INTERNATIONAL SRL – are capitaluri proprii negative începând cu anul 2012.

DA, eu cred că Ministerul Turismului ar trebui să se (auto)sesizeze în legătură cu „grupul infracţional” DOVEDIT de Consiliul Concurenţei. Măcar să le bată obrazul!

NU, Ministerul Turismului nu va fi interesat de aşa ceva!

Şi încă ceva:
În comunicatul Consiliului Concurenţei se pomeneşte în treacăt de CHRISTIAN’76 TOUR SRL Bucureşti (CUI/CIF: 9617078). DA, e firma/agenţia care i-a turnat pe toţi. Pur şi simplu! E deţinută de Ion Cristian PANDEL, un tip care dă declaraţii pe la TV. Despre onestitate şi corectitudine în turism, desigur! (sursa foto: bugetul.ro)