Companii ca ENEL, E.ON, ORANGE sau VODAFONE au fost ţepuite de „roboţeii” unor basarabeni; masa credală este de 11 milioane lei şi nu există NICIO CREANŢĂ GARANTATĂ!

Înfiinţată în 2009, ROMPAY SOLUTIONS SRL Bucureşti (CUI: 25019548) se prezintă drept „prima companie lansată pe piaţa terminalelor self-service din România” şi mai susţine că „se numără printre liderii industriei de vending pe segmentul plăţilor electronice”. Este deţinută de Sergiu DRUŢĂ (mâine împlineşte 55 de ani) – 70% şi Serghei TOMA (44 de ani) – 30%, basarabeni cu cetăţenie română, cu menţiunea că doar TOMA are atribuţii de administrator.

Dincolo de prezentările pompoase, singura activitate desfăşurată de firma basarabenilor este „de colectare, prin terminale amplasate în diverse locaţii – bănci ori alte unităţi – a numerarului, prin care consumatorii plătesc facturile pentru utilităţi, activitate care se desfăşoară fie prin terminalele proprii, fie prin terminalele altor furnizori de astfel de servicii (aflaţi cu debitoarea în relaţii comerciale), societatea încasând un comision din prestarea acestor servicii de colectare”, după cum precizează un document al firmei.

Deşi are clienţi aparent serioşi, ROMPAY SOLUTIONS SRL a ajuns în incapacitate de plată şi, pe 8 decembrie 2016, a solicitat protecţia Legii 85/2014, iar în cererea depusă la Tribunalul Bucureşti a afirmat (aparent în limba română) că „întârzierile în virarea acestui comision de către furnizorii de servicii către consumatori (beneficiarii plăţilor făcute prin terminale), precum ENEL, ORANGE, VODAFONE etc, au condus la situaţia de a nu onora datoriile către debitorii proprii (creditorii proprii – n.r.), de a nu mai face faţă datoriilor comerciale, astfel, că în prezent datoriile societăţii se ridică la suma de 9.948.174,44 lei„.

Tabelul preliminar al creanţelor, pe care administratorul judiciar ROYAL INSOLV SPRL (Carmen PĂLĂCEAN) l-a publicat abia pe 11 mai 2017, arată un nivel mai ridicat al datoriilor şi faptul că afirmaţia din cererea de deschidere a insolvenţei este falsă, cele 3 companii prezentate având de recuperat sume importante, chiar uriaşe în cazul ENEL, şi nu datorii către ROMPAY SOLUTIONS SRL.

Masa credală acceptată din prima este de puţin peste 11 milioane lei, dar totalul creanţelor invocate de creditori depăşeşte 13 milioane lei, cea mai mare sumă respinsă fiind de 1,64 milioane lei în cazul GLOBAL TRUST LTD Bulgaria, creditor care ar fi preluat o creanţă de la altă compania bulgară şi care nu a depus documente justificative.

Surprinzător, Fiscul nu a luat o ţeapă prea mare, suma înscrisă în tabel (20.816 lei) reprezentând cel mai probabil taxele şi impozitele aferente angajaţilor pe două-trei luni. Cel mai mare creditor este ENEL, prin două societăţi, cele două creanţe înscrise în tabel totalizând 5,73 milioane lei, adică 52% din masa credală. VODAFONE are de recuperat 937.477,90 lei, E.ON – 752.009 lei, iar ORANGE – „numai” 465.128,94 lei.

Cu mici excepţii, numai firme de marcă în panoplia ţepuiţilor, surprinzător fiind totuşi numărul mic de creditori înscrişi în tabel (41, din care 10 salariaţi), administratorul judiciar identificând peste 80 de potenţiali creditori (conform documentelor contabile ale firmei), cărora le-a transmis notificări.

Şi culmea e că, deşi sunt companii cu pretenţii şi despre care se crede că au o organizare (înclusiv financiar-contabilă) ca la carte, niciunul dintre creditori nu are vreo garanţie pentru creanţele invocate, iar firma basarabeenilor are active imobilizate de sub 150.000 de euro – probabil „roboţeii” care încasează banii. Mai mult, „debitoarea nu a figurat şi nu figureaza cu vehicule inmatriculate pe numele sau în calitate de proprietar„, după cum precizează un răspuns primit de administratorul judiciar de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vechiculelor. (sursa foto: facebook.com/RomPays)

DOCUMENT ATAŞAT:
ROMPAY SOLUTIONS SRL – tabel preliminar al creanţelor

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact