Cum îngropi un broker de asigurări după ce ai sustras banii din firmă? Apelezi la un lichidator cu experienţă în astfel de operaţiuni!

Societatea ONE CALL SERVICES SRL Galaţi (CUI/CIF: 26451080) a fost înfiinţată în ianuarie 2010 de către Ionuţ-Ciprian POŞIRCĂ (70%) şi Oana COŞEREANU (actualmente MIRICĂ), a prestat „activităţi ale agenţilor şi broker-ilor de asigurări” (Cod CAEN: 6622) şi doar în 2013 a înregistrat pierderi, ceilalţi ani din perioada 2010-2014 fiind încheiaţi cu profit.

La începutul anului 2014, POŞIRCĂ s-a retras din firmă şi a intrat Iuliana FTODIEV, ambele asociate au ajuns la 50% din capitalul social, dar numai Oana COŞEREANU îndeplinea atribuţii de administrator.

La finalul anului 2014, ONE CALL SERVICES SRL avea datorii de 16.823 lei, active imobilizate de 40.750 lei şi active circulante de 254.463 lei, din care 219.077 lei în „casă şi conturi la bănci”.

Pe 6 mai 2015, ONE CALL SERVICES SRL se cere direct în faliment, susţinând în cererea introductivă că „pasivul său exigibil nu mai poate fi acoperit”, iar solicitarea este admisă de judecătorul sindic Paula PERIJOC de la Tribunalul Galaţi pe data de 19 mai 2015 (Dosar nr.1893/121/2015). În funcţia de lichidator judiciar este numit practicianul propus de debitoare, CII BUTNARU MONICA GABRIELA. Ar fi bine să reţineţi numele acestui practician!

La mai puţin de o lună de la deschiderea procedurii, CII BUTNARU MONICA GABRIELA publică „o mizerie” numită pompos „Raport asupra cauzelor si împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă”, în care menţionează faptul că ONE CALL SERVICES SRL a încheiat anul 2014 cu profit şi cu capitaluri proprii pozitive, de 278.390 lei, după care vine cu aberaţia „aceste aspecte demonstrează o dificultate economico-financiară a debitorului si apariţia stării de incapacitate de plată a datoriilor, din pasivul bilanţului”!

În continuarea „raportului” – care are mai puţin de o pagină -, fără să spună nimic de activele imobilizate şi de suma importantă de bani care figurează în conturi, „lichidatorul judiciar îşi exprimă opinia că nu există premisele angajării răspunderii administratorului statutar şi că acestuia nu-i este imputabilă starea de insolvenţă”.La masa credală s-a înscris un singur creditor, foarte probabil cu o creanţă inventată (43.534,20 lei). Este vorba de BEFEBE AGENT DE ASIGURARE SRL (CUI/CIF: 31467201), firmă deţinută şi administrată de Ionuţ-Ciprian POŞIRCĂ… care intrase direct în faliment pe 18 mai 2015 (cu o zi înaintea ONE CALL SERVICES SRL)… şi la care tot CII BUTNARU MONICA GABRIELA era lichidator judiciar.

Şi pentru ca golănia să fie „supremă”, ONE CALL SERVICES SRL a fost principalul creditor (40.720 lei – 99,65% din masa credală) al falitei BEFEBE AGENT DE ASIGURARE SRL. Altfel spus, falimentele de care s-a ocupat acelaşi lichidator judiciar CII BUTNARU MONICA GABRIELA s-au bazat pe datorii reciproce care puteau fi compensate, diferenţa dintre cele două restanţe financiare fiind de sub 3.000 lei.

Pentru că judecătorul sindic nu a sesizat existenţa activelor şi golănia cu datoriile reciproce, procedura de faliment a debitoarei ONE CALL SERVICES SRL a fost închisă pe 22 septembrie 2015 – la doar 5 luni de la deschidere, iar plata onorariului lichidatorului şi a cheltuielilor de procedură s-a efectuat „din fondul de lichidare”!

Partea şi mai gravă este că nu vorbim de un caz izolat, de o greşeală a lichidatorului CII BUTNARU MONICA GABRIELA. La fel a procedat şi în cazul falimentului KAWAS ASIG SRL (CUI/CIF: 30752196), firmă… deţinută şi aministrată de Oana COŞEREANU, care avea active de aproximativ 20.000 euro. Acelaşi practician a administrat şi falimentul SFINX BROKER DE ASIGURARE SRL (CUI/CIF: 29324625)… probabil şi altele, încă nu am efectuat o verificare completă. 

Iar la ora actuală CII BUTNARU MONICA GABRIELA se ocupă de alte două proceduri de faliment… la care debitoarele figurează cu foarte mulţi bani în casă şi conturi. Şi ce să vezi? Una din falite este deţinută de Ionuţ-Ciprian POŞIRCĂ, iar cealaltă de Oana MIRICĂ (fostă COŞEREANU)!

DOCUMENT ATAŞAT:
ONE CALL SERVICES SRL – Raport privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă

CITIŢI ŞI:
COCHET CREDIT: Casă de amanet cu LICHIDITĂŢI de 3,5 milioane lei… vândută cu 1.000 lei! “Norocosul” mai figurează ca patron la vreo 20 de firme