Spitalul SĂPOCA: Cheltuieli de 5,9 milioane lei (în iulie 2019)… din care doar 15,5% pentru alimente, medicamente, utilităţi şi alte servicii. Salariile şi contribuţiile aferente se ridică la 5 milioane lei

Ajuns „vedetă” în urma unui grav incident,  soldat cu cel puţin 4 morţi şi 9 răniţi, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (S.P.M.S.) SĂPOCA (judeţul Buzău) a cheltuit luna trecută 5,92 milioane lei, din care

  • aproximativ 5 milioane lei – salarii şi contribuţii aferente salariilor
  • aproape 920.000 lei pentru alimente, medicamente, utilităţi şi altele

Aşa scrie pe site-ul spitalului, la categori plăţi zilnice (AICI).
Nu zic că e mult pentru salarii… ci că e foarte puţin pentru celelalte cheltuieli, dacă luăm în considerare cele 830 de paturi, adică 830 de bolnavi cu probleme majore/speciale, care apar în prezentarea de pe net (AICI).

Declaraţiile de avere ale personalului care are obligaţia de a depune astfel de documente nu sunt postate pe site, cică rubrica e în construcţie.

Totuşi, există o categorie numită „Venituri salariale lunare”, de unde aflăm lefurile personalului – în sume NETE (din luna mai, ultima actualizare), nu nominal, ci pe baza funcţiilor deţinute. De exemplu:

  • Medic primar (Psihiatrie I – acuţi) – 18.353 lei şi 18.064 lei
  • Director medical – 16.995 lei
  • Manager – 15.976 lei

Lista o găsiţi AICI (sau ataşată la finalul articolului… dacă dispare de pe net!). Sunt peste 700 de poziţii active… înţeleg că la această unitate medicală lucrează peste 700 de persoane. Sau, poate mai corect spus, acest spital plăteşte salarii pentru peste 700 de persoane!

Nu ştiu dacă personalul e suficient pentru o astfel de unitate medicală, doar am trecut în revistă informaţiile pe care le-am considerat mai interesante. (sursa foto: g4media.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
SPMS SĂPOCA – venituri nete (mai 2019)

SPMS SĂPOCA – plăţi efectuate în luna iulie 2019