DANIELA IOANA NIŢĂ: „patroana artificiilor” de la COLECTIV a tras o ţeapă de 1,28 milioane lei cu GOLDENIDEAS

Artificii-COLECTIV-600

Firma care s-a implicat direct în amplasarea artificiilor la Clubul COLECTIV (inclusiv prin prezenţa unui pirotehnist la faţa locului) se numeşte GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS SRL Bucureşti (CUI: 17659708) şi este deţinută de Daniela-Ioana NIŢĂ (38 de ani) – 80% şi Cristian-Mihai NIŢĂ (31 de ani împlineşte în decembrie) – 20%, iar funcţia de administrator este deţinută doar de asociatul majoritar.

Aruncând o privire pe rezultatele financiare se observă că societatea, deşi a fost înfiinţată în 2005, a început „să dea semne de viaţă” abia din 2011, pentru ca în 2012 să-şi tripleze cifra de afaceri (faţă de anul anterior). Dacă scormonim un pic în istoricul firmei, se observă că iniţial s-a numit CYROM REAL ESTATE SRL, după un an şi câteva luni a devenit ARHELP LEGAL PROTECTION SRL, pentru ca abia în 2011 să devină GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS SRL.
GOLDEN-IDEAS-FIREWORKS-5ani-1200
Tot în 2011 (în luna mai, mai exact), în două etape (majorare de capital social şi cesiune părţi sociale), firma a intrat în posesia celor doi NIŢĂ (ambii născuţi în Ploieşti), anterior fiind deţinută de CYROM & ASSOCIATES LAW FIRM SRL Bucureşti (CUI: 14517091). Cu ocazia transferului de proprietate şi a modificării numelui, a fost schimbat şi obiectul principal de activitate în „alte activităţi recreative şi distractive n.c.a.” (Cod CAEN: 9329), iar cel secundar a fost completat cu câteva zeci de coduri CAEN.

Preluarea acestei firme de către Daniela-Ioana NIŢĂ în mai 2011 nu este întâmplătoare şi a fost determinată de faptul că, atunci, individa menţionată tocmai îngropa o altă firmă – GOLDENIDEAS SRL Bucureşti (CUI: 14481141). Mai exact, pe 12 iulie 2011, această societatea se cere direct în faliment (Dosar 53109/3/2011, Tribunalul Bucureşti), iar ca lichidator judiciar este numită Oana Ruxandra GHERGHINA, persoană care o bună bucată de vreme a fost administrator la CYROM & ASSOCIATES LAW FIRM SRL, firma care a vândut GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS SRL!
GOLDENIDEAS-11-ani-120
Timp de trei ani, lichidatorul judiciar a „lălăit” procedura, organizând licitaţii inutile pentru vânzarea a 8.861 de baloane, 885 artificii de un fel şi 457 de alt fel, ceva mobilier şi un autoturism Fiat Doblo Malibu. În cele din urmă, a fost vândută maşina cu 3.765,33 lei şi bunurile mobile (mobilier, aparat aer condiţionat, calculator, laptop etc) cu numai 1.500 lei.

După cum se poate observa din planul de distribuire, creditorii nu au primit niciun leu, banii încasaţi neacoperind nici un sfert din cheltuielile cu procedura. Surprinzător este faptul că MARFIN BANK a figurat cu o creanţă garantată şi cu toate acestea „nu a pupat” niciun ban. Mai mult, acest creditor a votat (în Comitetul Creditorilor) împotriva atragerii răspunderii patrimoniale a administratorului.
GOLDENIDEAS-distribuire-1200
Fără a mai lua în consideraţia creanţa Danielei Ioana NIŢĂ, masa credală neacoperită, adică ţeapa, depăşeşte 1,28 milioane lei, dar concluzia lichidatorului judiciar – care ar putea fi suspectat de conflict de interese ţinând cont de tranzacţia cu NIŢĂ – a fost că „starea de insolvenţă a debitoarei a intervenit ca urmare a declinului economic înregistrat la nivel mondial de către societăţile comerciale”.

În ceea ce priveşte creanţa de 7,8 miliarde lei vechi a Danielei NIŢĂ, procurorii care acum o anchetează ar putea să facă un pustiu de bine şi să solicite la ANAF o verificare a veniturilor declarate de patroana firmei falite şi acum a celei implicate în dezastrul COLECTIV, pentru că e cam greu de crezut că a avut ÎN ACTE venituri lunare (salariale, că dividende nu a avut de unde lua) care să acopere un astfel de împrumut acordat firmei, chiar dacă vorbim de o perioadă de aproape 10 ani. (foto: realitatea.net)