De 5 ani, există o loterie privată în România! „Isteţul” care o deţine a cerut şi brevet de invenţie de la OSIM

loterie-privata

Test de perspicacitate: Câte loterii există în România?
Răspuns greşit!
Există două: una e Loteria Naţională (cea cu 6/49) şi a doua e… Loteria Mondială!

Fără glumă! Există o aşa zisă Loterie Mondială pe lotonline.ro (cu un singur „o” la mijloc). Este ilegală, desigur, dar funcţionează de cel puţin 5 ani. Are pagină/cont de Facebook, Pinterest, Twitter… tot ce vrei. Şi nicio instituţie din România nu s-a (auto)sesizat!

Şi nu este un site care facilitează achiziţionarea de bilete la loteriile din alte ţări, aşa cum s-ar putea crede, aspect pe care îl precizează la rubrica „Termeni şi condiţii”: „NU cumparati bilete la loteriile afisate pe site, ci cumparati un bilet propriu al PWD COMPANY Ltd organizatorul jocului de tip loto desfasurat online prin intermediul site-ului LOTOnline.ro care este o Loterie Privata!”

LOTONLINE-1+w

Amuzant este faptul că această mizerie numită „Loteria Mondială” vinde propriile bilete, dar nu are extrageri proprii, ci le utilizează pe cele ale loteriilor legale (Loteria Naţională în cazul României). Teoretic, există şi premii, cel mai consistent fiind „potul cel mare”, definit astfel: „60% din «Suma Totala» + 1000,00 US$, «Suma Totala» este formata din fondul de bani adunat din totalitatea biletelor vandute pentru extragerea in cauza. In cazul in care nu sunt castigatori in decursul unei trageri Castigul poate sa se reporteze pentru extragerea viitoare dar, nu in mod obligatoriu. Aceasta suma va fi calculata de catre compania noastra si nu in mod obligatoriu va fi facuta publica pe site-ul lotonline.ro”.

LOTONLINE-potul-cel-mare-w

În cazul Loto 6/49, premiile ar fi următoarele:
6 numere  = Potul cel mare
5 numere = 40% din Potul cel mare
4 numere = 300 Lei
3 numere = 40 Lei

Un românaş cu firmă în Seychelles deţine loteria/site-ul

Conform rotld.ro, domeniul lotonline.ro este deţinut de PWD COMPANY Ltd, teoretic o firmă din Seychelles, iar numărul de telefon (de contact) pare a fi de la rotld – 0213160762. În realitate este vorba de un individ pe nume Laurenţiu Gabriel Livius BOICI (40 de ani) din localitatea Buzad, judeţul Timiş, administrator al firmei AZ COREASIG SRL Buzad (CUI: 27891623).

Această societate timişeană, care prestează „alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice n.c.a.”, a depus la OSIM cerere pentru înregistrarea mărcii LOTONLINE.RO – CÂŞTIGA CU LOTERIA MONDIALĂ. Solicitarea a fost respinsă, dar asta nu l-a împiedicat pe BOICI să scrie pe site că deţine marca. Nu el, ci firma aia din Seychelles – „De asemenea marca site-ului lotonline.ro este marca inregistrata la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) sub numarul de inregistrare M06186/27.09.2012″. Mai mult, foloseşte ilegal semnul de marcă înregistrată – ®. Atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook.

LOTONLINE-cerere-marca-w

După ce OSIM a refuzat înregistrarea marcii, firma administrată de Laurenţiu Gabriel Livius BOICI şi deţinută „în acte” de Cecilia POPOVICI (46 de ani) a depus cerere pentru brevet de invenţie. Nu e glumă, deşi pare. Conform solicitării de la OSIM, „Invenţia se referă la o metodă de loterie online” şi e considerată „metodă de afaceri”. Nu am găsit pe site-ul de la OSIM vreo referire la înregistrarea acestei invenţii, dar BOICI susţine că „Intregul continut al site-ului lotonline.ro este inregistrat la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) sub numarul de inregistrare A/00269/02.04.2013 si protejat de legea copyright-ului”.

Interesant este şi faptul că ambele cereri de la OSIM au fost depuse prin intermediul consultantului în proprietate intelectuală/industrială CONSTANTIN GHIŢĂ OFFICE SRL Timişoara (CUI: 16631610). În mod normal, acesta ar fi trebuit să-i atragă atenţia clientului său că „metoda de afaceri” este ilegală. El a preferat să-i ia ăluia banii şi foarte probabil ideea cu brevetul de invenţie îi aparţine.

Loteria funcţionează de cel puţin 5 ani

Ţinând cont că, în cazul loto 6/49, o variantă simplă costă la site-ul acesta 1,99 euro, iar premiile la categoria I şi II sunt neclare, trebuie să fii cel puţin naiv ca să cumperi bilete de la lotonline.ro. Pe de altă parte, faptul că site-ul funcţionează de cel puţin 5 ani sugerează că are nişte clienţi. Spun că funcţionează de 5 ani pentru că am primit spam de la acest site în ianuarie-martie 2012. Zilele trecute „am făcut curat” prin mailurile vechi şi am dat peste acele mesaje (nesolicitate). „Bafta” lui BOICI!

Chiar dacă nu are clienţi, existenţa unui astfel de site poate crea mari probleme (de imagine, dar nu numai) loteriei legale. Se poate crea o confuzie şi exemplific cu pagina de Facebook… care se numeşte „LOTOnlineROmania”! În dreapta-sus scrie Agenţie loto în Timişoara – Non-stop. Una dintre cititoare spune aşa: „MINUNATELOR MELE COLEGE DE LA LOTERIA ROMANA O „PENSIONARA” VA PUPA SI VA UREAZA TOT BINELE DIN LUME… „. Asta demonstrează foarte clar că există persoane care au impresia că pagina respectivă ţine de Loteria Naţională. Plus că site-ul prelucrează date cu caracter personal (la crearea de conturi), fără să existe vreo menţiune în acest sens.

Ţinând cont de faptul că Loteria Naţională nu a fost deranjată cel puţin 5 ani de existenţa acestui „concurent”,  mă face să cred că nu va fi nici de acum încolo. Dacă e aşa şi nu se încalcă nicio lege… sau se trece cu vederea peste acest aspect, îmi fac şi eu mâine o loterie privată. Nu neaparat mondială, mă mulţumesc cu una regională! (sursa foto: couriermail.com.au)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit o informaţie utilă în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact